Persoonlijk

The dark side

Een inkijkje

Is inkijkje echt een woord? Ja toch? Het klinkt zo raar. Het is in ieder geval wat ik nu doe, jullie een inkijkje geven in mijn hoofd. De ‘donkere’ kant van mijn gedachtes. Waarom de donkere kant? Omdat die overheerst momenteel? Omdat ik genoeg heb van te doen alsof ik mij top voel. Omdat ik door het op te schrijven, probeer om de donkere kant opzij te schuiven. Want als ik het opschrijf, is het uit mijn hoofd en kan ik weer even ademhalen.

Het is echt niet zo dat ik overal maar loop te doen alsof. Gelukkig niet zeg, dat is niet vol te houden. Er zijn genoeg plekken waar ik lekker mezelf kan zijn. Oh en wees alsjeblieft niet ongerust! Het is ook echt niet zo dat ik alleen maar somber ben. Merendeel van de tijd ben ik dat niet namelijk.

Dromen

Een deel van mij staat in de trein en een deel nog op het perron. Ik ben verscheurd. Dit is mijn droom van afgelopen nacht. Althans één van de dromen.

Nachtmerrie

De andere ging over eten. Helaas werd ik daaruit gewekt door de kleine man, die besloot dat het tijd was om zich even te laten horen. Toen ik wakker werd van hem, dacht ik: “Goed die droom blijven onthouden, misschien dat ik dan straks weer verder kan dromen.” Maar dan ben je je kleine man, die waarschijnlijk wakker geschrokken is uit een nachtmerrie, aan het troosten en knuffelen en lukt het dus echt niet om die droom te blijven onthouden. Nadat ik hem weer op bed had gelegd, heb ik wel geprobeerd die droom weer naar voren te halen… Niet gelukt! Helaas!

Verscheurd

Maar dit even tussendoor. In mijn droom zit een deel van mij rustig in de trein een boek te lezen, zoals elke ochtend en middag. Maar een ander deel van mij blijft achter op het perron. Die durft niet, kan niet of wil niet mee. Ik ben letterlijk verscheurd. En ik snap deze droom wel. Hoewel ik het niet kan uitleggen, heeft deze droom geen uitleg nodig. Oh! Wat ben ik weer lekker helder en duidelijk hè?

Knopen

Weet je waar ik mezelf ook wel een aan doe denken? EarPods en dan vooral het snoertje wat er aan zit. Je weet wel dat snoertje dat, wat je er ook mee doet, altijd in de knoop zit je het probleem van oordopjes. Ja! Ik durf mezelf hiermee te vergelijken. Sterker nog. Ik denk dat mijn knopen complexer zijn dan die van jouw oordopjes. Het maakt niet uit wat ik doe, die knopen lijken nooit helemaal te verdwijnen. En ben ik dan een knoop kwijt, komt er wel een ander voor in de plaats. Kan ik niet, net zoals de AirPods draadloos worden. Heerlijk! Netjes geordend in een doosje, geen knopen en dus geen irritaties meer.
Oké, als je een blog zoekt wat van links naar rechts en van onder naar boven gaat, waarvan op sommige momenten ook nog achterstevoren….dan heb je hem bij deze gevonden.
Dikke knuffel M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s