Persoonlijk

18 jaar

Onderstaande heb ik op 26 oktober geschreven.

OMG! 18 jaar! Volwassen! (in ieder geval voor haar gevoel)

Een leeftijd waarop er zoveel veranderd. Je moet ineens je eigen zorgverzekering regelen, zorgtoeslag aanvragen, je mag alcohol kopen (en drinken, maar niet te veel), jeugd(spaar)rekeningen, die voorheen verboden terrein waren, komen vrij. Je mag zonder begeleiding rijden (als je je rijbewijs hebt natuurlijk). Je krijgt er veel meer verantwoordelijkheden bij. En het kind zijn ligt ineens definitief achter je. Voor het ‘kind’ allemaal onwijs spannend natuurlijk. Voor de mamma een regelrechte nachtmerrie. Ineens heeft mamma een kind minder. Natuurlijk nog wel drie kinderen, maar daarvan zijn er nog maar twee een kind.

Vanaf de dag dat mijn kleine meisje 18 wordt, is ze niet meer mijn kleine meisje. Dan heb ik ineens een volwassen dochter.

Nog maar 18 jaar geleden had ik geen kinderen en nu ineens heb ik een volwassen dochter. Hallo! Ik weet dat de tijd snel gaat, maar we kunnen het ook overdrijven hè. Het mag echt wel wat minder hard gaan.

Geef me wat meer tijd om er van te genieten. Ik bedoel (ja heel cliché): de tijd is echt voorbij gevlogen.

Dat lieve kleine meisje wat op 27 oktober 2000 geboren werd. Dat op 3 februari 2003 voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging. Waar ze al heel snel veel vriendjes en vriendinnetjes maakte. In 2007 naar groep 3, toen woonden we inmiddels in Nesselande. Ook hier waren de vriendjes en vriendinnetjes snel gemaakt. En samen met deze vriendjes en vriendinnetjes heeft ze de basisschool afgemaakt. De dag dat ze daar afscheid nam, staat in mijn geheugen gegrift. En nu is ze alweer 18. Heeft ze de HAVO afgemaakt (en met een heel mooie lijst geslaagd, mag ik wel zeggen) en geniet ze nu van een tussenjaar. En dan vergeten we zeker niet alle dingen die in de tussentijd gebeurd zijn.

In één enkele alinéa ga je dus van 0 naar 18. Zo snel is het dus ook echt gegaan, voor mijn gevoel dan.

Mijn lieve kleine meisje. Vandaag (26-10) 18 jaar geleden begon jij langzaam te laten weten dat je er aan kwam. Oh my! Heb ik dat geweten. 😉

Lief klein meisje, wat ben jij een mooie vrouw geworden. Wat ben jij een lieve zus voor allebei je broer(tje)s . En wat ben jij een geweldige dochter ben jij voor ons. Je hebt je eigen weg gevonden. En ook al ben je onderweg wat flinke drempels tegen gekomen. You did it girl! Morgen ben jij 18 jaar!

Gefeliciteerd meis. Een hele fijne verjaardag. We gaan er een mooi weekend van maken!

Dikke happy birthdayknuffel M0n13k!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s