Actualiteit

Roermond

Ja! Klopt. Ik zou geen nieuws meer lezen. Ik zou het aan mij voorbij laten gaan, maar ik kreeg dit bericht via whatsapp toegestuurd 😔

De beste manier om het een plekje te geven is het van me af te schrijven en jullie er mee lastig te vallen.

NOTE: Dit is geschreven vlak nadat het gebeurd is. Er was verder nog niets bekend over de dader en huiszoeking e.d. Ik had nog geen filmpjes gezien van getuigen en omstanders.

 

Wat is er misgegaan?

Een rustige jongen. 16 jaar!
En je gaat met 5 wapens naar school….. is het gek dat ik dit niet snap.

Amerikaanse taferelen noemt iemand in de krant het. En dan klopt. Dit soort dingen hoort niet in ons landje. Dit is echt te bizar voor woorden.

Natuurlijk kan ik blij zijn dat het niet hier was. Dat het niet de school van mijn kinderen was. Maar toch….deze knul is maar een jaartje ouder dan zoonlief. Het is (wereldwijd gezien) maar een klein stapje van Limburg naar Zuid-Holland. Het is al eens fout gegaan op de school van zoonlief (iets met een taser).

Help! Ik ga weer doom-denken. Wat als het hier in de stad gebeurd? Wat als het op de school van mijn kind. Daar moet ik maar niet aan denken.

Wel vraag ik me sinds ik het hoorde af wat er door het hoofd van die jongen gaat. Wat hem zover heeft gebracht. Hoe gaat het met de kinderen die dit hebben moeten meemaken. Wat gaat er met die knul gebeuren.

Ja, veel mensen zullen zich afvragen waarom ik me in vredesnaam druk maak over die jongen. Om het simpele feit dat deze knul een heel leven voor zich heeft. Om het feit dat een dader soms ook een slachtoffer is. (Nee! Ik zeg niet dat elke dader een slachtoffer is! Ja! Ook ik vind dat er mensen zijn die niet meer op straat mogen rondlopen om wat ze hebben gedaan. Maar deze knul is 16! 16! De leeftijd die zoonlief in januari gaat bereiken. 16! Een kind nog.

En dan die kinderen die op die school zitten, die hun school/klasgenoot dit zien doen. Wat gaat het bij hun teweeg brengen. Wat gaat het met hun doen in de toekomst?

Moet me er maar bij neerleggen dat ik dat nooit zal weten. Moet er maar vanuit gaan dat het goed zal gaan met die kids. Dat ze de juiste hulp zullen krijgen om hun leven weer op te kunnen pakken.

Dikke knuffel M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s