Gezond worden

Switch on switch off

Ja! Ik wil!

Ja! Ik wil afvallen.

Ja! Ik wil sporten.

Het lukt alleen maar niet. En……

Ja! Ik weet dat ik gewoon moet beginnen.

Smoesjes

1001 smoesjes kan ik bedenken, veel hier van zijn eigenlijk niet eens smoesjes.

  • De verleiding is te groot! Ja! Ik werk nu eenmaal in de stad, waar op elke hoek (en daartussen) een leuk eettentje te vinden is. Sushi hier, Bram daar, Donër, Kapsalon, broodjes…. noem maar op.
  • Geen tijd! Hallo! Ik heb drie kinderen, mijn vriend en mijn werk, wanneer moet ik gaan sporten dan?

Hmmmm bij nader inzien zijn er maar 2 van de 1001 geen smoesjes, maar serious every day challenges.

Switch off

Natuurlijk kan ik me blijven focussen op alles wat ik niet gegeten heb. Maar zolang er meer is wat ik wel gegeten heb, is dat misschien niet de beste manier. Natuurlijk kan ik mezelf elke avond in slaap huilen, omdat ik weer niet bewogen heb en weer slecht gegeten heb die dag. Maar waarom doe ik er niet gewoon iets aan? Doen! Niet denken, gewoon doen. Oh, het is zo makkelijk om te zeggen. Het advies wat iedereen geeft. Niet denken, maar doen! Jaja, doe het zelf maar eens. Hoe vaak mopperen jullie niet dat je iets wou doen wat niet gelukt is? Juist! Het gebeurt iedereen. En het is niet dat ik niet wil. Ik moet alleen die verdraaide knop vinden.

I did it before

Het is me al eens eerder gelukt, dus nu gaat het ook lukken. Zo simpel is het. Ik moet alleen die schakelaar vinden. Switch on Switch off.

Tips

De schakelaar is niet het enige waar ik naar zoek. Tips, ideeën, recepten e.d voor een verantwoorde maaltijd zijn ook altijd welkom. Maakt echt niet uit of het koolhydraatarm, laag in caloriën of een sonjabakkertje is. Ook voor een makkelijke, maar lekkere lunch, om mee te nemen, zodat ik niet naar buiten ga en weer met een patatje van Bram terugkom

Dikke knuffel M0n13k

Switch On!

Stand: 10-09-18 92,0kg

2 gedachten over “Switch on switch off”

  1. Hoiii! Heel erg herkenbaar dit. Ik probeer af te vallen en doe dit nu onder begeleiding van een coach. Gewoon een stok achter de deur. Voor tips of recepten stuur me rustig een berichtje via facebook(ik ben familie van Jeff ☺️)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s