Persoonlijk

Moe

Al weken, maanden lang ben ik moe. En dan bedoel ik echt moe! ‘s Avonds gaat om 21:30 echt mijn lampje uit. Dan kan ik niet meer. Zelfs tijdens mijn vakantie en in de weekenden. Om 21:30 is het op.

Vitamine D

De laatste tijd hoor ik steeds vaker om me heen over mensen die een vitamine D tekort hebben. Wat nou als…….? Wil ik wel weten waardoor ik zo moe ben? Eigenlijk wil ik niet zo veel, behalve slapen. Ik wil heel veel slapen. En als ik weet waardoor ik zo moe ben, moet ik dan de rest van mijn leven medicijnen slikken? Geloof niet dat ik daar heel veel trek in heb. Kan ik me er niet gewoon overheen zetten. Doen of het er niet is? Als je iets niet ziet, bestaat het ook niet toch? Daar was zo’n liedje over: Wat je niet ziet bestaat niet! (Jaja I know Kinderen voor Kinderen…Niks mis mee toch? Ook niet  als je 29 geweest bent!)

Powernap

a88f96ef97b8b1ad68a9baabe6005641

Eerlijk is eerlijk! Als de mogelijkheid daar is, zal ik het ook niet nalaten om ook ‘s middags even mijn ogen dicht te doen. In het weekend als de kleine man op bed ligt. Of de woensdag als de kleine man op bed ligt, dan sluiten mijn luiken ook vaak even. En dat is toch niet helemaal wat ik wil.

Wel of niet

struisvogelpolitiek

Een tijd lang getwijfeld of ik hiervoor naar de huisarts zou gaan. Het werd ook steeds vaker tegen me gezegd. Maar……. ach ja…… iets met afstammen van de struisvogels. Tsja, weet je, men zegt wel dat we afstammen van de apen, maar het zijn toch echt de struisvogels volgens mij. Hoe anders kan het gebeuren dat wij allemaal zo goed zijn in struisvogelpolitiek. Steken we niet allemaal af en toe onze kop in het zand…. 😉

Wel dus

bloedprikken

Uiteindelijk toch besloten om de huisarts te bellen. En weet je? Ik mocht bloed laten prikken. (Alsof ik hier blij mee moet zijn!) Ik ben zo bang om bloed te laten prikken. Nu moest dochterlief ook bloed laten prikken. (dus ik hoefde niet alleen)

Mopperman

mopperen

En daar zaten we gisterochtend bij de poli van het ziekenhuis. Pfffff. En terwijl bij mij de zweetdruppels in stralen over mijn rug gingen van angst, kwam er een man binnen die direct begon te mopperen over die vrouw die daar zit en dat zij niet kan prikken enzo. Argh! Nu was ik nog niet bang natuurlijk…….. Heel fijn meneer! Dacht ik, ik vind het al zo’n leuke bezigheid.

We zijn aan de beurt. Dochterlief en ik. Uiteraard ben ik zo lief om haar voor te laten gaan. Zonder te verblikken of verblozen laat zijn bloed afnemen. En dan ik.. Trillend in de stoel, zweet in mijn handen, maar ik zit er wel. Bij die mevrouw die, volgens die meneer, niet kan prikken. Lekker gevoel! Nog fijner werd het, toen zij haar collega vroeg om even te voelen, aangezien ze geen duidelijke aderen zag… OW HELP! Dat is wat er door mij heen schoot. Dit gaat een blauwe plek van schouder tot pols worden. Dat kan niet anders… Gelukkig zat ze in één keer goed. (ennnnn uitademen weer) Beetje duizelig van alle spanningen kan het wachten op de uitslag beginnen. Een week kan het duren voor ik weet of het Vitamine D tekort, IJzergebrek of suiker of weet ik wat nog meer is.

Dikke knuffel van een slaperige M0N13k

Een gedachte over “Moe”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s