Actualiteit

Schrik

Nieuws
nieuws

Al een tijdje kijk ik geen nieuws meer. Ik heb zelfs een tijdje geleden alle nieuwsapps van mijn telefoon verwijderd.

Waarom? Ik trok het nieuws te veel naar mezelf toe. Werd er heel emotioneel van. Dat wil ik niet meer… gevolg.. alles weg. Het nieuws uit de regio bleef ik wel volgen. Dat gaat vaak gelukkig niet veel verder dan ‘klein’ leed. Hou me ten goede, voor degene die het overkomt, is het zeker geen klein leed, maar….nou ja, je snapt wel wat ik bedoel toch?

kuifmakaak
Het nieuws van vorige week was een ontsnapt aapje in Blijdorp. Nee, nee, dit keer geen gorilla, maar een makakenjong. Wat had ik met dat beestje te doen en wat was ik blij dat het weer met zijn mamma herenigd was. Ja! Van dit soort nieuws kan ik heel gelukkig worden. (dat ie terecht is dus hè)

Junk

Maar net….. Vanmiddag de tv aangezet tijdens het strijken. Daarna lekker buiten gegeten (tv niet uitgezet), vervolgens op mijn gemakje de kleine man onder de douche gezet. Daarna saampjes op de bank gehangen terwijl hij zijn papfles had en vervolgens naar bed gebracht. Toen ik beneden kwam, was net het weekoverzicht van het nieuws bezig. Tsja, nieuwsjunk als ik ben, bleef ik toch kijken. Een junk is nooit 1-2-3 van zijn (of haar) verslaving af. De vrijdag komt…..

Terreur

Gisteren had iemand al zoiets tegen mij gezegd, maar ik heb het eigenlijk een beetje langs me heen laten gaan. Ik wou er niet aan. Maar dan komt toch dat moment, dat moment dat ze vertellen dat er een terreuraanslag is gepleegd in Amsterdam. De rest gaat als in een waas aan mij voorbij. 2 mensen gewond, geen doden, duitse verblijfsvergunning, huis onderzocht…. Maar wat er door mijn hoofd blijft gaan is: “Aanslag in Nederland. Aanslag in Nederland.”

Charlie Ebdo
Je_suis_Charlie

Sinds de aanslagen in Frankrijk heb ik altijd een sluimerende angst gehad dat er zoiets ook in Nederland zou gaan gebeuren. Nooit kwam het zover. GELUKKIG! Helaas staan wij nu ook in het rijtje landen waar een terreuraanslag is gepleegd.

Angst

Ja ik ben bang! Dochterlief gaat binnenkort een weekendje naar Amsterdam toe. Het idee dat er nu zoiets gebeurd is, maakt mij er niet geruster op. Rustig maar! Ik weet echt wel dat het overal kan gebeuren. Dat het ook hier kan gebeuren als ik hier morgen op het station loop. (en nee ik ga nu natuurlijk niet zeggen dat ik het over Rotterdam heb, wil niemand op ideeën brengen. 😉) En ik weet ook dat de kans dat we er op dezelfde plek nogmaals mee te maken krijgen vrij klein is. En ik weet zelfs dat ik als ik het van me afgeschreven heb, alles kan relativeren en niet bang meer zal zijn. Maar op het moment dat ik zoiets hoor…. Brrrrrrr Ga er vanuit dat ik hier niet de enige in ben.

Eerder heb ik al veel gezegd en geschreven over dit onderwerp. Voor diegene die nog niet zolang meelezen: kijk maar bij mijn eerdere blogs. Wil niet dezelfde dingen blijven herhalen. Maar wil wel even nogmaals zeggen dat ik mijn leven niet ga laten lijden door die paar randdebielen (pardon my language) die het kennelijk heel normaal vinden om mensen op deze manier angst in te boezemen. Konden we er maar op een of andere manier met zijn allen laten zien dat ze ons niet klein krijgen.

focus
Dikke knuffel van een zich van het nieuws afsluitende M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s