Persoonlijk

Beer op de weg

Imagine….

Ik ga trouwen en ik ben zo goed voorbereid dat ik op de dag zelf pas mijn jurk ga halen in een tweedehandswinkel. (Alles op het laatste moment doen, lijkt de laatste tijd steeds beter bij mij te passen) De meneer in de winkel laat me allerlei aftandse jurken zien (echt hè! Met bloemetjes enzo blech!), die in de verste verte niet op een trouwjurk lijken. Mijn stemming wordt er niet beter op. Ineens hoor ik een vreselijk geluid achter me.

Ik draai me om en sta oog in oog met een grote bruine beer. De enige weg naar buiten is achter die beer. Help! Hoe kom ik hier weg? Paniek slaat toe en ik neem een gok. Ik begin keihard te rennen. Doe alsof ik de beer niet zie en ren alsof mijn leven er vanaf hangt. Wat natuurlijk ook zo is…Er zit een hele grote beer achter mij aan. Ik weet mijn auto te bereiken en de beer af te schudden. Als ik achterom kijk, is de beer nergens meer te bekennen. Oef! Die ben ik kwijt.

In mijn autootje begin ik te rijden. Geen idee waarheen. Dat maakt ook echt niet uit. Voor mij zie ik een tunnel opdoemen. Ow bah! Tunnels zijn op zijn zachtst gezegd niet mijn favoriet. Het lukt niet om de afslag te nemen, zodat ik de tunnel kan ontwijken. De afslag lijkt zich te verplaatsen als ik die kant op ga en de tunnel blijft recht voor me. Ik moet er wel doorheen. Ik heb geen keus.

Eenmaal in de tunnel zie ik een complete chaos. Overal auto’s op en in elkaar. Mensen die er uit hangen, sommige half opgegeten lijkt het wel. Dan zie ik hem weer. Bijna aan het einde van de tunnel, ik zie het licht al, staat die beer weer.

Mijn brein werkt sneller dan verwacht en in een honderdste van een seconde neem ik de beslissing om gas te geven en er voorbij te gaan. Ook nu laat ik de beer weer achter me. Pfffff. Opgelucht, maar nog steeds doodsbang, vraag ik me af of ik hulp in moet schakelen, maar aangezien er niets meer te redden valt voor de mensen in de tunnel, besluit ik door te rijden. Hard en zonder verder nog achterom te kijken.

Op het moment dat ik wakker word (Ja! Het was een droom! Wat dacht je dan? 😉), is het eerste wat ik me afvraag: “Wanneer zie ik die beer weer?”

Ik weet dat dromen een betekenis kunnen hebben. Uiteraard al een beetje rondgekeken wat deze droom kan betekenen. Niet de illusie dat het betekend dat ik ga trouwen binnenkort. Maar die beer en die tunnel moeten wel een betekenis hebben. En misschien de beslissingen die ik in die droom heb gemaakt ook wel. Zo jammer dat ik hier niet echt in thuis ben. Kan iemand van mijn lieve lezers een logische verklaring geven? (Nee! Angst voor beren is geen logische verklaring 😂)

Dikke knuffel van een dromerige M0n13k

Een gedachte over “Beer op de weg”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s