Gezond worden

AFVALLEN VOORTGANG NUMMER…BEN DE TEL KWIJT

AY AY AY AY!

cheese cooking delicious dinner
Vorige week leek het helemaal nergens op. Pizza, patat, shoarma, kroketten.. En snoep, heel heel veel snoep. Ik snapte niet waar het vandaan kwam. Ik bleef gaan, kon echt niet stoppen met eten. Vreemd was het dan ook niet dat ik 1,1 kilo was aangekomen.

Gelukkig was het slechts 1,1 kilo. Pffff OPLUCHTING!!! OPLUCHTING

Ik had verwacht dat de schade groter zou zijn. Na een paar dagen begreep ik wel waar het door kwam. De vermoeidheid speelde een grote rol en dan nog die hele fijne maandelijkse week. Die helpt ook niet mee als je wilt afvallen.

SUSHI

close up photo of sushi served on table
Onder het mom van: Slecht eten doe ik toch al de hele week, dus kunnen we echt wel een keer uit eten gaan. Daarbij is het fijn om er even uit te zijn. We komen heel graag bij ons favoriete sushirestaurantje in Ridderkerk. Het eten en de sfeer zijn er heel goed. Kleine rekensom geeft dan al snel als uitkomst dat je dan net zo goed sushi kan gaan eten. Een prettige omgeving en het is zo lekker dat ik me de volgende dag niet schuldig voel dat ik me heb laten gaan.

09615f97a63ac27a3d20bfe67db301ab
Maar vanaf afgelopen maandag de knop weer omgezet en ben ik er weer volledig voor gegaan. (zoals elke week) Wel merk ik dat ik nog elke dag veel behoefte heb aan suiker. Ook merk ik dat ik niet elke dag sterk genoeg ben om die behoefte aan de kant te duwen. Wel fijn was het om gisteren op de weegschaal om te merken dat het niet in de weg heeft gestaan van het verliezen van de kilootjes. YEAH! Ik heb de juiste afslag genomen en ben weer op de goeie weg.

VERLEIDINGEN

iStock_000000456876Small

De laatste twee dagen heeft de kleine man bij opa en oma geslapen, waardoor mamma even goed kon bijtanken. Nu merk ik dat dat zeker wel helpt en mijn sugarcraving een stuk minder is. Hopelijk blijft dat vandaag ook zo, zelfs als ik vanmiddag te midden van alle verleidingen achter de bar sta op de vereniging. Ik ga in ieder geval mijn best doen. Scheelt wel enorm dat ik weer resultaat zie (op de weegschaal dan hè! Mijn spiegel ziet nog geen resultaat ☹)

KOULIJDEN = SPORTEN
Gisteravond even snel met de kinderen naar de Oosterhof geweest voor we naar de wedstrijd van H2 gingen kijken. Er moest toch even gegeten worden en ook een nieuwe jas behoorde tot de must-haves. Het was namelijk echt te koud om zonder jas te gaan (en mijn positiejas past echt niet meer).

Oké, een wijze les geleerd! Als het slechts 12 graden is, is een zomerjasje echt niet afdoende. Ik was bevroren.

koud

Op zich wel weer gunstig, want als je het koud hebt, gaat je lichaam ver verbranden om warm te worden/blijven. Het schijnt zelfs dat 15 minuten blootstellen aan kou gelijk staat aan 60 minuten trainen. Jeetje! Ik heb gister 1,5 uur naar een wedstrijd zitten kijken in de kou. Dus laten we zeggen………. ENORM LANG keihard gesport! Jammer alleen dat je er de mentale voldoening niet van hebt.

IK GA DIT DOEN!

152ed1ce0d6fab5a40516422dad924f0
Normaal gesproken heb ik het in het weekend best moeilijk met het patroon van doordeweeks. Puur vanwege het feit dat ik geen ritme heb ik het weekend, waardoor ik op een of andere manier sneller naar tussendoortjes grijp. En nu hebben we deze week zelfs drie dagen weekend! OW help! Ben benieuwd wat dat gaat betekenen! We zullen het gaan zien. Nee sorry! We gaan het niet zien, we gaan het doen. En met we gaan het doen, bedoel ik natuurlijk dat ik dit ga doen. Ik ga van die tussendoortjes af (proberen te) blijven!

Alles om zo snel mogelijk van de 9 af te zijn en het lijkt er ernstig op dat dat best snel moet gaan lukken.

Liefs en een dikke knuffel van een zeer positief ingestelde M0n13k

Start
16-04 94,8
23-04 93,0
29-04 92,9
08-05 91,8
14-05 92,9
19-05 91,1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s