Gezond worden

Vermoeidheid + afvallen

Slapen?

mjaxmy05mje4zge0mzaznmjimtk1

Wat is dat?

Voor je het gaat zeggen! Ja ik weet het! Ik heb zelf er voor gekozen om weer moeder te worden. En ja, ik weet dat dat inhoudt dat je last kan hebben van slapeloze nachten. Maar…..eerlijk is eerlijk! Iedere ouder droomt toch van een kind wat doorslaap?. Zeker als je dat al een hele tijd gewend bent.

Maandenlang slaapt de kleine man al de hele nacht door. Rond 20:00 á 21:00 uur zijn laatste fles en dan tussen 6:00 en 7:00 de eerste. Heerlijk. Maar deze week, sinds afgelopen weekend, mag ik blij zijn als ik op 4 uur slaap per nacht kom. Hij doet allemaal hazenslaapjes in de nacht en dan net niet lang genoeg zodat ik weer in slaap kan komen. Zo vermoeiend. Elke keer als ik dan net weer mijn ogen dicht heb, dan wordt hij weer wakker.. Frustrerend? Nee joh! Ik heb er toch voor gekozen?! Maar mag ik alsjeblieft wel zeggen dat ik verrot moe ben?

shutterstock_138400739
Ik bedoel als jij bent wezen stappen en je voelt je de volgende dag brak, mag je dat toch ook zeggen? En daar heb je toch ook zelf voor gekozen? Maar daar hoor je dan weer niemand over.

Kon de kleine man maar zeggen wat er aan de hand is. Heeft ie last van doorkomende tandjes? Is het verlatingsangst? Komt het door de warmte? Mist ie zijn pappa die op vakantie is? Ik weet het niet, het kan zoveel zijn en hij kan al heel veel, maar praten lukt nog niet. En als hij dan zo aan het huilen is ’s nachts, is dat heel lastig. 

Suiker

Minder-suiker-eten-We-helpen-je-een-handje_img900

En wat doet die vermoeidheid met mijn strijd tegen de kilo’s? Niet heel veel goeds kan ik je vertellen. Het verlangen naar suiker is enorm. Ik kan de hele dag door wel eten. Tsja, je moet ergens je energie vandaan halen toch? En als je dan eenmaal begint te eten? Ja, dan ga je door. De hele godganse dag ga je door. En aan het einde van de dag? Juist! Dan zit ik met een enorm schuldgevoel. Weer is het niet gelukt om me de hele week aan mijn ‘dieet’ te houden. BAAL BAAL BAAL!

Trots

trots

Oké! Genoeg over waar ik van baal. Nu iets waar ik onwijs trots op ben. Hardlopen, jaja dat heb ik weer goed opgepakt. 28 april de eerste les van Evy gedaan. En inmiddels les 4 achter de rug. Morgen les 5. Waar ik bij les 1 moeite had om die ene minuut te blijven hardlopen. Red ik het in les 4 al om 3 minuten hard te lopen (oké, na een minuut is het niet echt hardlopen meer, maar ik sta zeker niet stil en blijf me verbijten om door te gaan.) Ben zo blij dat ik vooruitgang zie bij elke les die ik gedaan heb.

Resultaat

Het mooiste is dat zelfs na die dagen veel eten door de vermoeidheid er, in tegenstelling tot vorige week, wel een enorm resultaat is geboekt. En dat is best een lekker gevoel. Nu hopen dat de kleine man snel weer lange nachten zal maken, zodat ook ik weer een nacht door kan slapen. Dan wordt het verlangen naar de suiker ook weer minder en kunnen we er weer volledig voor gaan.

keep-calm-and-dont-eat-sweets

Dikke knuffel van een (over)vermoeide, maar gemotiveerde M0n13k!

Start     
16-04 94,8
23-04 93,0
29-04 92,9
08-05 91,8

 

Een gedachte over “Vermoeidheid + afvallen”

  1. Ik hoop het ook voor je! En herken het heel erg. Wat knap dat je hardloopt! Dat doe ik je eeeeecht niet na hoor. You go girl! En terug in de tijd kunnen we niet… alleen maar voooooorrrrrrruit. Nieuwe ronde nieuwe kansen. 😗

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s