Gezond worden

Here we go again!

HELL YEAH (pardon my french!)

il_340x270.709117940_la33

Trots

Oh, wat was ik trots. Slechts 9 kilo aangekomen tijdens mijn zwangerschap! Maar wat er daarna ge,beurde? Mijn hemel. Ik kwam alleen nog maar aan. Minder bewegen, meer eten…Tsja, ik snap niet waar het fout ging 😉

Mislukking

Ik heb echt wel geprobeerd meer te gaan bewegen, het hardlopen weer op te pakken. Het lukte gewoon niet. Voor ik aan het einde van de straat was, hing mijn tong al op de grond. Niet in de minste plaats omdat ik veel te overmoedig van start ging. Ruim anderhalf jaar niet hard gelopen, dus starten we niet bij les 1 van Evy, maar gaan we direct door naar les 10. Eigenwijs? Wie ik? Valt wel mee toch?

Maar goed, je komt thuis van een mislukte hardloopsessie en wat doe je dan? (je bent een emo-eter of niet) Je gaat op de bank met een zak chips zitten balen over de zoveelste mislukte poging. (Geen ships in huis? Dan nemen we toch even de moeite om naar de snackbar te gaan.) Ligt het wel aan de pogingen? Ligt het niet gewoon aan mezelf? Zet ik me niet genoeg in? Wil ik dit wel? Nu ik dit opschrijf, schaam ik me de ogen uit mijn kop!

172501

Het punt

En dan komt dat punt, dat punt waarop je in de spiegel kijkt en vol walging je hoofd wegdraait.

jg9-wk03-spiegeltje1

Het punt waarop geen enkele broek in je kast nog past, waar elk shirt in je kast echt veel te strak is. Daar heb ik de knop omgezet. Ik ben er klaar mee. Een paar jaar geleden ging het zo goed. Zoveel kilo’s kwijt en bijna op dat punt waar ik serieus tevreden kon zijn met mezelf. Nu ben ik weer onderweg naar dat punt, wat zoveel prettiger is.

Start

Inmiddels al een goeie anderhalve week onderweg en het gaat best goed. Ik heb mijn zwakke momenten, onder het mom van: Je moet jezelf af en toe wel wat gunnen.

Hoe dan ook, ik ben weer van start. En sinds ik vorige week maandag gestart ben, ben ik 1,8 kilo kwijt geraakt. NEE! NEE! Ik ga er niet naar zoeken, je hoeft dus ook niet te helpen. (Flauw! I know!)

Hoe ik dit doe? Ik probeer zo min mogelijk koolhydraten te eten overdag, zodat ik ’s avonds met de kinderen ‘normaal’ kan eten.

vegetables-spelling-out-low-carb

En bewegen? Ook dat staat weer in de planning. Vorige week woensdag ben ik wezen powerwalken. Dat viel tegen zeg om allerlei redenen, niet vanwege de manier of snelheid. Hardlopen is echt prettiger, misschien wel omdat ik dat alleen doe. De eerste afspraak met Evy staat al in de agenda voor 1 mei. (Jaja! Les 1!)

fier-op-jou

En dan natuurlijk in die 10 weken opbouwen naar de 5 km onafgebroken lopen, zodat ik van daaruit verder kan bouwen naar de 10 km en op 7 april 2019 de 1/4 marathon kan lopen.

marathonrdam_nn_cmyk

 

Dikke knuff van een gemotiveerde M0n13k

 

Start 16-04   94,8
          23-04   93,00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s