Persoonlijk

Five days inside

(Een kaal blog. Geen koppen, geen plaatjes, alleen maar pure emotie!)

Five days inside

Wat een mooi programma. Beau (van Erven Dorens) gaat in deze serie bij een aantal verschillende instellingen intern, zoals de titel al verraad voor vijf dagen, om te zien hoe het er aan toe gaat.

Het zal niemand zijn ontgaan dat Beau ook vijf dagen naar een hospice is geweest. Ik ga het verder niet over deze uitzending hebben. Elk woord wat je er over zegt of schrijft doet afbreuk aan de integriteit van deze aflevering. Zo tastbaar, zo mooi. Maar het brengt me ook terug, terug naar het moment waarop ik voor het eerst een hospice in liep. Terug naar het gevoel van toen.

Angst, verdriet en ongeloof. Voor de deur, ik stap uit de auto en daar staan we op de stoep van het hospice, daar waar jij je laatste dagen doorbrengt. Doodeng vond ik het, wat kan je verwachten daar achter die deur. Ik had me van alles bedacht. Maar de sfeer die er heerst zorgt voor een vreemde soort rust. We wisten allemaal wat er komen ging. De vraag was alleen, wanneer het zou komen.

De tijd die jij er doorbracht werd je goed verzorgd door de lieve medewerkers van het hospice. Het was voor iedereen een bizarre tijd en niet in de laatste plaats voor jou. Hoe vreemd moet het zijn om elke keer weer afscheid te nemen van iedereen die langs komt.

Door de uitzending van Five Days Inside beleef ik deze tijd (en dan vooral de gevoelens) voor de tweede keer. Misschien nu nog wel intenser dan toen, doordat ik nu weet wat ik toen nog niet wist. Klinkt stom hè?

Martijn, vlak na jouw overlijden heb ik een gedicht geschreven. Het is het laatste gedicht geweest wat ik heb geschreven. Het lukt me gewoonweg niet meer.

Hieronder dus nog één keer speciaal voor jou vriend!

Dag (26-07-2015)

Zonder er om te vragen
Werden weken slechts dagen
Het gevecht is gestreden
Je hebt genoeg geleden

Leg je hoofd maar neer
Het is goed! Opgeven mag!
We kijken terug met een lach
En een traan, het doet zeer

Maar opgeven mag
Dag lieve Martijn
Dag!

 

Knuff M0n13k

 

Een gedachte over “Five days inside”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s