Persoonlijk

Zomertijd

Zomertijd, wintertijd

Klok vooruit, klok achteruit. Wat is er mis met de tijd zoals die is. 

Afgelopen weekend ging de klok weer een uur vooruit. Behalve dat daardoor mijn weekend een uur korter duurde (en het is maar twee dagen), gooit het ook mijn hele fysiek en psyche door de war (oké oké.. Dat laatste kan er alleen maar op vooruit gaan 😉 ) Maar jeetje, die gevolgen van dat uurtje wat de klok vooruit gaat, die 60 minuutjes die we vooruit in de tijd gaan terwijl je slaapt, die gevolgen zijn best heftig zeg.

Normaal heb ik al moeite met opstaan. Ik bedoel…..45 minuten snoozen is voor mij echt heel kort. Maar nu, na het ingaan van de zomertijd lijkt het helemaal alsof ik midden in de nacht op moet staan. Wat een drama! Hier ben ik niet voor gemaakt.

Blog01

Echt hoor! Je zou me moeten zien. Wallen tot mijn kin en een hele donker paarse kleur. Zo’n donker paarse kleur van de gordijnen van een poepie-chique hotel. Mijn mondhoeken hebben geen energie om naar boven te krullen (en ik ben echt niet chagerijnig)
Well! You get the picture…

Blog04

Ik zeg: Komend weekend de klok een uur achteruit, wat slaap inhalen en niet meer zeuren over zomer- of wintertijd. Het is gewoon tijd!

Waarom?

Die vraag stel ik me elke keer weer. Nooit neem ik de moeite het op te zoeken. Ook nu niet. Ik geloof best dat het de afgelopen dagen weer tot in den treuren is verteld en geschreven, maar ik heb het niet gezien of gelezen. Het zal best ergens goed voor zijn geweest. Al zie ik de voordelen er nu even niet van.

Voor of tegen?

Blog03

Nooit heb ik me echt uitgesproken over het ergens voor of ergens tegen zijn. Vaak omdat ik beide standpunten wel begreep. Zoals ik me nu voel, kom ik daar op terug. Die wintertijd heb ik geen problemen mee. Een uurtje langer slapen… HALLO?? Wie wil dat nou niet? Maar dat uurtje korter, die zomertijd, waar ik elk jaar opnieuw weer een week van moet bijkomen, dat mag er van mij wel af. En aan het aantal voorstanders voor afschaffing van de zomertijd te zien, ben ik niet de enige die er zo over denkt.

Ik heb gesproken! 😉

 

Dikke knuff

M0n13k!

Een gedachte over “Zomertijd”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s