Persoonlijk

Cirkels

Niets! Helemaal niets!

blog05

Ken je dat? Je neemt je van alles voor…..en er gebeurt uiteindelijk ongeveer helemaal niets.
Vervolgens voel je je een beetje een mislukkeling omdat je niets hebt gedaan en neem je je voor om de komende dagen…. Nou ja, je snapt het wel denk ik!

De bekende vicieuze cirkel. Als je daar eenmaal ingestapt bent, is het onwijs moeilijk om er uit te stappen. Op dit moment balanceer ik in meerdere van deze cirkels.

(Di)Eetcirkel

blog02

De cirkel van het afvallen.

De hele dag hou je je netjes aan je voorgenomen ‘dieet’ en rond een uur of vier krijg je trek en neem je toch dat zakje chips. Dan heb je dat zakje chips op en dan kan dat blikje fris ook wel. En tsja, als je dan toch dat blikje fris en dat zakje chips op hebt dan kan je ook nog wel dat broodje shoarma eten ’s avonds. De volgende dag sta je op de weegschaal… Weer niets er af. Even slikken en weer doorgaan en de dag verloopt precies zoals de dag ervoor. Pas als ik stop met dat zakje chips, zal ik ook de frisdrank niet meer nemen en eet ik de shoarma niet meer met patat of brood maar alleen met sla. Op de een of andere manier lukt het me niet deze cirkel te verbreken.

Blogcirkel

blog06
De cirkel van het bloggen is er ook zo één. Ik neem me voor om die avond te gaan schrijven. Maar dan kom je thuis uit je werk, je eet dat broodje shoarma en gaat je vervolgens schuldig zitten voelen voor de televisie. Om 21 uur voel ik dat ik moe begin te worden en ga ik op bed nog even verder televisie kijken. Om de volgende ochtend mezelf voor te nemen dat ik die avond toch echt ga schrijven… Tsja, je raadt het al. Maar deze heb ik nu doorbroken. Ik ben aan het schrijven en het lucht op. Waarom ben ik het dan eindelijk gaan doen? Iemand vroeg mij of het wel goed met me ging, omdat ze geen blogs meer voorbij zag komen en er toch genoeg gebeurd was in de wereld.

Nieuwscirkel

blog01

Klopt! Maar niet alleen in DE wereld, maar ook in mijn wereld. En die cirkel van het nieuws, het altijd op de hoogte willen zijn. Er over schrijven om het van me af te kunnen zetten. Om mijn mening te kunnen ventileren. Maar ondertussen blijft het wel knagen. Alle ellende van de wereld woog zwaar op mijn schouders. Weet je wat ik heb gedaan? Ik kijk geen journaal meer! De nieuws-apps staan nog wel op mijn telefoon, maar het journaal wordt weggezapt. En eerlijk? Dat voelt best goed. Het voelt goed om niet meer van alle ellende op de hoogte te zijn. Natuurlijk schrik ik als ik hoor van een gijzeling of iemand die zich in de tweede kamer probeert op te hangen. Natuurlijk staan de tranen in mijn ogen als ik lees over Anne. En Ja ik probeer zoveel mogelijk van de zaak Holleeder mee te krijgen (maar dat valt meer onder sensatie dan onder het kopje nieuws toch?)

Enough is teveel

Anyhoe! Genoeg cirkels. Ik heb de cirkel van het lezen en de cirkel van het huishouden maar even achterwege gelaten.
De komende tijd wil ik uit de cirkels stappen. Een voor een, niet alles tegelijk willen. Om te beginnen met het bloggen.

Doelen stellen

blog04

Ik durf mezelf nog geen doelen te stellen, niet voor het bloggen, niet voor het afvallen. Waarom niet? Ik wil mezelf niet teleurstellen, maar bovenal wil ik anderen niet teleurstellen!

Lieve groetjes,

M0n13k

Een gedachte over “Cirkels”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s