Gezond worden

23-5-2017

Manchester

welmanch

22 doden 59 gewonden. Zo die kunnen er weer bij op het lijstje. Dat is wat ze zullen denken. Ik hoor pas net dat de aanslag is opgeëist door IS. Niet echt een verrassing als ik eerlijk ben. Persoonlijk denk ik dat dit veruit de meest lafhartige aanslag is tot nu toe. Ik bedoel, geen enkele aanslag valt goed te praten natuurlijk. Maar serieus, bij een concert, waar voornamelijk kinderen aanwezig zijn? KINDEREN! Lezen jullie dit? KINDEREN! Wat hebben zij in vredesnaam verkeerd gedaan? Wat heeft Saffie 8 jaar!!! 8 jaar gedaan om dit te verdienen?

Saffie

saffie

Saffie. Vanmorgen had nog niemand van je gehoord. Gisteren riep je waarschijnlijk nog vrolijk naar je vriendinnetjes dat jij lekker wel naar Arina Grande ging. Je vriendinnetjes jaloers, want zij gingen niet, maar je zou ze vandaag alles vertellen. In tegenstelling tot de geweldige verhalen over het concert waarmee jij ze vandaag zou gaan verblijden, kregen zij vandaag het nieuws dat hun lieve vriendinnetje er niet meer is. En je ging alleen maar naar het concert van Arina Grande. Gezellig met je moeder en je zus naar het concert van jouw grote idool. Ik zie het bijna voor me, hoe jij helemaal hyper en blij en druk bij de Arena aankomt. Je moeder misschien wel een beetje zuchtend omdat je zo loopt te stuiteren. Want jij ging naar Arina Grande! Dat was alles wat telde. Lieve Saffie, Gek hè, nu is het lieve Saffie, gister zou ik gezegd hebben “Saffie? Wie is dat? “. Maar het is niet gister. Het is nu. Dus….Lieve Saffie, ik hoop zo dat je genoten hebt van het concert. Genoten alsof dit het laatste was wat je zou meemaken. Niet wetende dat dit ook daadwerkelijk het geval zou zijn. Dat je zo hard hebt meegezongen dat je er pijn van in je keel had. Lieve Saffie, ik hoop dat jij in jouw korte leventje hebt genoten van elke dag. Dat jij een verschil hebt mogen maken in de wereld.

Verdriet

verdriet

Maar het gaat hier natuurlijk niet alleen om Saffie. Er zijn nog 21 doden en 59 gewonden, veelal heel jongen mensen, die nog een leven voor zich hadden. Naar een ieder gaat mijn hart uit. En ja, het zullen gedeeltelijk de hormonen zijn die meespelen, maar toen ik de leeftijden hoorde van de eerste paar geïdentificeerde slachtoffers heb ik me toch een partij zitten huilen. Medeleven voor de nabestaanden, schok door de gebeurtenissen, angst over wat er nog meer komen gaat. Alles ging tegelijk door me heen.

Gezegend

Hoe komt een 22 jarige jongen (NEE! Ik noem zo iemand geen man!) erbij om dit te doen?

DAgVmnqXsAAUMO0

Ik ben een gezegend mens, alleen al vanwege het feit dat ik me met geen mogelijkheid kan bedenken hoe iemand erbij komt dit te doen, hoe iemand erbij komt zoveel mensen pijn en verdriet te doen.

Dikke stille knuff M0n13k

P.S.: Niet dat ze het leest, maar natuurlijk gaat mijn hart ook uit naar Ariane.

Ariana Grande‏ @ArianaGrande 

broken. from the bottom of my heart, i am so so sorry. i don’t have words.

 

2 gedachten over “23-5-2017”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s