Persoonlijk

Diabetes Gravidarum vervolg

Vorige week schreef ik al dat de uitslag van de Glucose Tolerantie Test niet goed was.

Afgelopen maandag moest ik mijn waardes van de afgelopen week doormailen naar de diëtiste. Zij zou dan dinsdag contact opnemen om de uitslagen te bespreken. En zo geschiedde…

Zo’n dag

teleurstelling

Het ergste was.. Dinsdag werd zo’n dag!

Het ziekenhuis belde om de uitslag en de waardes te bespreken. Al snel besloot de diëtiste dat de internist ook geraadpleegd moest worden, omdat de waardes best aan de hoge kant waren. Nadat ik dochterlief naar haar vriendin had gebracht, waarmee ze naar Frankrijk is deze week, boodschappen gedaan en naar huis. So far so good. Ik besloot om de woonkamer eens grondig aan te pakken. Daar had ik nu alle tijd voor. Alle verplichtingen voor de dag waren al voorbij. Dus…… Spotify aan en gaan met die poetsdoek. Helaas viel al snel Spotify uit. Pffff gedoe, dan maar de radio. Daar kreeg ik de melding dat ik geen verbinding had met het internet. WHAT? HOE? MAAR? WAAROM? KPN gebeld met de vraag wat te doen. Nadat de vriendelijke meneer het een en ander had nagekeken, bleek dat er een monteur nodig zou zijn. Glasvezel gaf geen licht meer. Glasvezel volledig uitgevallen?

leven-zonder-internet

WHAT??? How to survive this drama?  (inmiddels was dat hele diëtisteverhaal naar de achtergrond gezakt, want tsja….Geen internet! Daar kan niets tegen op!) Laat die monteur maar komen dan. “Is goed mevrouw, ik ga kijken wanneer hij kan. Ah ik zie hier dat hij morgen tussen 8 en 10 bij u kan zijn!” “Uhm, sorry WAT? En wat moet ik dan de rest van de dag? En de avond?

zo'n dag

Zoonlief vraagt ondertussen, terwijl ik nog helemaal sta te stuiteren door het gebrek aan internet en tv, of hij een tosti mag. “Natuurlijk vent!” Dus.. hij naar de keuken om een tosti klaar te maken. Ondertussen belde de diëtiste nogmaals, nadat ze met de internist had overlegd. Ik had nog steeds de hoop dat het mee zou vallen. Helaas pindakaas! Het viel niet mee.  Ze belde met de vraag of ik de volgende dag naar het ziekenhuis kon komen om instructies te krijgen over het spuiten van insuline. Halverwege het gesprek roept zoonlief dat het tosti-ijzer het niet doet. “Ja dahag! Ik heb hem net nog gebruikt!” Toch maar even er heen gelopen en inderdaad, helemaal niks. Hij deed het niet meer. Als snel kwam ik er achter dat het aan het stopcontact lag waar hij in zat. Naar de meterkast gelopen, zie ik dat er een groep helemaal uit ligt! BAAL BAAL! “Ja Sorry ik ben er nog. Nee morgenochtend kan ik echt niet, dan heb ik al afspraken staan, morgenmiddag?” Ze gaat even kijken. Ik ben een paar dagen vrij en zou niet te veel doen. Het lot beslist anders!

Geen stroom

De rest van de dinsdag in een soort van roes en flink balend doorgebracht. Geen internet en in sommige delen van het huis geen stroom. Hoe kan je het treffen. Pffffff!

Gelukkig wist Jeff aan het einde van de middag wat licht te brengen op deze donkere dag, door het probleem van de glasvezel en stroom op te lossen. YEAH! Toch Netflix vanavond! (Geloof me, ik kon wel janken! Geen stroom, geen internet, geen tv, maar wel een nieuwe afspraak in het ziekenhuis i.v.m. zwangerschapssuiker. TOPDAG!)

Woensdag

Woensdag eerst de intake gehad voor de kraamzorg (mag niet eens mijn strijk op gaan sparen tot die tijd L) Daarna……op naar het ziekenhuis voor de instructies. Gelukkig een hele fijne diabetesverpleegkundige, die de tijd nam om het heel rustig uit te leggen. Daar was ik enorm blij mee. En toen kwam het punt dat ik het moest gaan proberen. Gewoon even die naald in je buik zetten. Niet spuiten verder, het gaat puur om het gevoel. Daarna ben je van de angst af. OKE! Daar gaan we… Adem in Adem uit.. Nee! Wacht! Nog maar een keer.. Adem in Adem uit en daar gaat ie. Ik pak de pen,

insuline
Diabetic insulin syringe

en zet de naald in mijn buik. (ogen dicht natuurlijk 😉 ) Wat denk je? Ik moest toch even kijken of hij er wel in zat, ik voelde niks.. Dat had ik niet verwacht en het maakt het een stuk makkelijker allemaal.

Spuiten

Gisteravond voor de eerste keer gespoten, vanmorgen de tweede keer en moet zeggen…….. Het gaat best goed. Vind het echt nog wel eng, maar alles voor het resultaat. Ik ga ervoor! Laat me er niet onder krijgen doordat mijn hormonen aan het spelen zijn met mijn bloedsuikers.. ECHT NIET!

Koningsdag 2017

Koningsdag 2017

Nu eerst maar eens genieten van koningsdag in Nesselande met de Wannebiezz. En dan vanavond…….. Weer eens kijken naar de kleine Benjamin. 3D/4D Echo. Erg spannend!

Dikke knuffel M0n13k!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s