Persoonlijk

Diabetes Gravidarum

Wat? Ja dat dacht ik ook toen ik het hoorde. Zwangerschapssuiker is een bekendere naam.

Vorige week moest ik (vanwege mijn leeftijd) voor een Glucose Tolerantie Test.

gtt

Bloedprikken, suikerdrankje, 2 uur wachten en nog een keer bloedprikken. Nu ben ik geen groot fan van naalden. Dus je kan je voorstellen dat 2x bloedprikken op een ochtend echt net ff te veel was voor mij.  Wat een drama! Ik was zenuwachtig…..Niet normaal! Na de eerste keer bloedprikken moest ik dat drankje drinken en vervolgens 2 uur lang in de wachtkamer wachten. Ik mocht nergens heen, zelfs niet naar het toilet. (Ja Hallo! Je laat een zwangere vrouw 2 bekers leeg drinken en zegt dan: “Je mag niet plassen!” Niet leuk kan ik je vertellen.

Auw heup!

Donderdagochtend werd ik wakker met wat vervelend zeurende pijn in mijn heup. Oja, lekker.. Maar goed, zoals alles zal ook dit vanzelf wel over gaan. Toen het in de loop van de dag erger bleek te worden, toch maar even de verloskundige geraadpleegd. Nadat ze mij had verteld dat het van alles zou kunnen zijn en dat als het erger zou worden ik even langs de fysio of huisarts zou moeten gaan, zei ze mij dat ze de uitslag had van de Glucose Tolerantie Test. Helaas! Die was niet gunstig uitgevallen. Nadat ze mij had verteld wat het inhield (het enige wat bleef hangen was de mededeling dat een thuisbevalling zeer onwaarschijnlijk is nu), heeft zij contact opgenomen met het ziekenhuis. Het ging in een stroomversnelling. Voor ik het wist belde het SFG mij op om de afspraken door te geven. Woensdag naar de Diabetesverpleegkundige en de diëtiste.

Nog een week

Paasdagen

Ach Woensdag. Dat duurt nog bijna een week. Klopt! Maar wel 1 waarin ik vrijdag nog even langs de huisarts ben gegaan omdat ik bijna helemaal niet meer kon lopen van de pijn in mijn heup (slijmbeursontsteking) en dan natuurlijk nog de paasdagen. Dinsdag een dagje werken en dan is het al woensdagochtend en zit je in het ziekenhuis.

Onverwacht

unnamed

En ik ben zo goed in dingen die anders gaan dan verwacht! NOT! Ik ga uit van een afspraak bij de verpleegkundige en de diëtiste en dan blijk je die inderdaad te hebben, maar wel in een groepje. Waardoor een deel in het begin langs me heen ging. Gelukkig was Jeff erbij waardoor alles weer helder is. Heel veel informatie gekregen en spullen om de komende tijd 5x per dag mijn bloedsuiker te prikken.

DG_MG_6659

5x per dag? Prikken? Kan dat niet naaldloos, net zoals de medicijnen van dochterlief? Helaas dat kan niet. Dus ik moet er aan geloven, met mijn naaldenfobie om 5x per dag te prikken. Tijdens de ‘oefensessie’ ging het super. Nu thuis 2x gedaan en het gaat voor geen meter. Er komt gewoon niet genoeg bloed uit mijn vinger na zo’n prikje.. Snap er niks van. Helaas blijkt ook nu bij de testjes dat mijn suikerspiegel te hoog is. Dus ik ga me er maar op voorbereiden dat ik over niet al te lange tijd ook nog insuline zal moeten prikken. Bij de internist kreeg ik de waardes van de test te horen. Dat was wel even schrikken. Nuchter moet de waarde onder de 5,3 liggen en na het eten onder de 6,7. Bij de test was mijn waarde nuchter 5,2 (aan de hoge kant van het toelaatbare) en na het drankje was de waarde 11,1. Veel te hoog dus. Ik had dit niet aan zien komen.

Vrijdag weer naar de verloskundige voor een afrondend gesprek om de week daarna de eerste afspraak bij de gynaecoloog te hebben.

Ja het was me een dagje wel. Ik ga maar eens slapen. Trusten!

M0n13k

slaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s