Actualiteit

Vrede op aarde

(Geschreven op 23-12-2016)

Het Glazen Huis

gemeente-breda-plaatst-extra-hekken-bij-glazen-huis

Einde jaar. Het is weer het einde van het jaar. De kerstdagen naderen. Het duurde even voor de kerststemming mij bereikte dit jaar. Eigenlijk kwam dat pas op het moment dat Domien en Frank het Glazen Huis ingingen. Op dat moment begint bij mij de kerststemming te groeien. Tot dat ene moment. Dat ene moment, dat plingeltje op mijn telefoon, wat aangeeft dat er Breaking News is. Dat moment dat ik mijn telefoon op pak om te kijken wat er gebeurd is. ‘Aanslag Berlijn: Vrachtwagen ingereden op kerstmarkt’. Ik schrik en denk… Waarom nu? Waarom zo kort voor de kerst. Wat is er gebeurd met ‘vrede op aarde’ in deze dagen? Juist met kerst denken we aan onze medemens? Toch? Er is toch niet voor niets dat liedje: Vrede op aarde?

Held

image-6781587

 

Kijk naar Tijn. Ja ook ik moet even wat over hem kwijt. Als we de held van 2016 mogen kiezen, gaat mijn stem naar hem. Hoe moeilijk hij het zelf ook heeft, toch gaat zijn eerste gedachte uit naar mensen die het nog minder hebben. Mensen die niet de beschikking hebben op medische hulp, waardoor een simpele longontsteking al fataal kan zijn. Een jongetje wat zelf binnenkort de beslissing moet gaan nemen (met zijn ouders uiteraard) om nog een keer een chemokuur te ondergaan of te gaan nabestralen. Een jongetje wat weet dat hij niet lang meet heeft te leven. Weken, maanden misschien een jaar, maar geen jaren.

Ja Tijn, JIJ bent een held. Jij hebt iedereen in Nederland het besef gegeven dat er altijd mensen zijn die het moeilijker hebben dan zij zelf. Jij hebt er voor gezorgd dat iedereen in Nederland weer wat warmte kreeg in zijn hart. Lieve Tijn, iedereen heeft jou in zijn hart gesloten. Iedereen die voortaan zijn nagels lakt, zal daarbij denken aan jou. En doordat ze aan jou denken, zullen ze automatisch denken aan hoe het voelt iets voor een ander te doen.

tijn-nagels-lakken-in-glazen-huis

 

Mens

naamloos

Helaas is niet iedereen net als Tijn. Nee, nog steeds roepen mensen dat we eerst aan eigen volk moeten denken. Eigen volk? Wie is je eigen volk? Ben je namelijk niet behalve Nederlander, Turk, Marokkaan, Portugees, Italiaan, Amerikaan, Zwitser, Rus, Chinees, Canadees, Afghaan bovenal MENS? En zijn niet alle mensen gelijk? Of zou het niet zo moeten zijn dat iedereen gelijk is?

bc7dmjrciaax8_m
‘Gelukkig’ werd na de aanslag al direct geroepen dat het een asielzoeker zou zijn geweest. Merkel zei dat als dat het geval is, de gebeurtenissen moeilijk te verteren zullen zijn. SORRY? Alleen als het een asielzoeker is? Wat dan, als het iemand is die al jaren in Duitsland woont? Of misschien zelf wel een Duitser is, is het dan minder moeilijk te verteren? Is het dan een gevalletje: Opstaan en weer doorgaan? What the fuck (pardon my french) maakt het uit wie het gedaan heeft? Het is gebeurd! Dat is waar het om gaat. Weer zijn er mensen gewond geraakt en overleden door één idioot die denkt dit te mogen doen.

Knuff M0n13k While I’m waiting for the world to change

John Mayor

Me and all my friends
We’re all misunderstood
They say we stand for nothing and
There’s no way we ever could
Now we see everything that’s going wrong
With the world and those who lead it
We just feel like we don’t have the means
To rise above and beat it

So we keep waiting (waiting)
Waiting on the world to change
We keep on waiting (waiting)
Waiting on the world to change

It’s hard to beat the system
When we’re standing at a distance
So we keep waiting (waiting)
Waiting on the world to change

Now if we had the power
To bring our neighbors home from war
They would have never missed a Christmas
No more ribbons on their door
And when you trust your television
What you get is what you got
Cause when they own the information, oh
They can bend it all they want

That’s why we’re waiting (waiting)
Waiting on the world to change
We keep on waiting (waiting)
Waiting on the world to change

It’s not that we don’t care
We just know that the fight ain’t fair
So we keep on waiting (waiting)
Waiting on the world to change

And we’re still waiting (waiting)
Waiting on the world to change
We keep on waiting (waiting)
Waiting on the world to change

One day our generation
Is gonna rule the population
So we keep on waiting (waiting)
Waiting on the world to change
No we keep on waiting (waiting)
Waiting on the world to change
We keep on waiting (waiting)
Waiting on the world to change
Waiting on the world to change
Waiting on the world to change
Waiting on the world to change.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s