Actualiteit

Wel Trump, geen sushi! Where did it go wrong?

Dramatische gebeurtenis

Verschrikkelijk. Echt dramatisch wat er is gebeurd. En nee ik heb het nu even niet over het feit dat Trump de verkiezingen in Amerika heeft gewonnen. Nee, ik heb het over het feit dat ik geen sushi meer lijk te verdragen. Afgelopen weekend lekker uit eten. Voor het eerst sinds de operatie weer sushi. Oh, wat had ik er trek in. Maar helaas, na de eerste ronde begonnen de eerste pijntjes al te komen en halverwege de tweede ronde heb ik echt moeten afhaken.

Clinton for president

trump02

Nu alle gekheid op een stokje. Natuurlijk had ik het over het hele Trump gebeuren. Wie had dit kunnen denken? Ik niet in ieder geval. Toen ik gisterenavond ging slapen was ik er heilig van overtuigd dat Clinton zou gaan winnen. Niet dat dat nou fantastisch had geweest, maar beter dan het huidige scenario.

World’s gone mad

Mijn verbijstering was groot toen ik vanmorgen op het nieuws zag dat Trump aan de winnende hand was. The world has gone mad (of in dit geval de Amerikaanse kiezers). Hoe kan het, dat Hillary al die tijd ver voor staat in de peilingen. En als het er echt om gaat, delft ze het onderspit. Na de eerste donkere president, dus niet de eerste vrouwelijke president. Nee, we mogen het doen met zo’n…tsja… als Donald. (ik mag tutoyeren)

trump01

Ik ben niet bedreven in de politiek, ik heb er geen inzicht in. Ik snap er geen bal van, eerlijk gezegd. Maar wat ik wel weet (noem het: vrouwelijke intuïtie) is dat Donald niet de beste keus is, die Amerika ooit gemaakt heeft.

New first lady

trump03

Als ik dan vanmorgen hoor, dat bij het zicht op winst van Donald de beurzen hard dalen (geen idee wat het inhoudt, maar dat het niet goed is weet ik wel) lijkt mij geen goed teken. Ik hoor over het vrije handelsverdrag waar hij vanaf wil. Wat het precies inhoud? Geen idee! Maar dat het moet blijven, snap ik zelfs.

Ik zeg niet dat Hillary een geweldige keus was geweest. Maar in ieder geval beter dan Donald. Slechter kan niet. Voor de mannen wordt de Amerikaanse politiek misschien wel een stuk aangenamer om naar te kijken, met de komst van de nieuwe first lady Melanie.

Always look at the bright side of life

trump05

Toch zag ik net dat we deze uitslag al hadden kunnen weten, als we de Simpsons hadden gevolgd.

trump04

Ach, we gaan het zien. Voorlopig ziet dochterlief het erg rooskleurig in, want als de dollar minder waard wordt, dan krijgt zij meer dollars voor haar Euro’s. Waardoor ze, als ze naar Amerika gaat, meer uit kan geven. Always look at the bright side of life. She’s got it!

Misschien toch eens wat meer gaan luisteren naar dit soort logica. Ik denk dat de wereld er dan een stuk leuker uit gaat zien. En als dat niet werkt? Ach. Ik kan een perfecte imitatie van de struisvogel doen.

Iedereen mag er wat van vinden

Waarom dit stukje als ik niks inhoudelijks kan melden over deze verkiezing en de gevolgen? Omdat, (zelfs als je zoals ik, geen bal verstand er van hebt) iedereen er wat van vindt. En ik dus ook.

Op naar de tweede kamer verkiezingen in Nederland. Eens kijken of de verkiezingen aan de andere kant van het water effect hebben op onze politieke keuzes.

Maar voor nu, baal ik dat ik geen sushi meer kan verdragen.
trump06

Dikke japanse knuffels M0n13k

trump07

 

P.S.
Zijn er meer mensen die tijdens het lezen van dit blog bij de naam Donald toch elke keer moesten denken aan Donald Duck?

trump08

Of ben ik de enige?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s