Gezond worden

Voortgang deel 14

Het is al even geleden dat ik heb geschreven. Maar dit betekend niet dat ik ben gestopt. Niet met schrijven en niet met de strijd tegen de kilo’s.

Ik kan wel vertellen dat ik in de tussenliggende periode niet stil heb gezeten.

Sterker nog, ik ben flink aan de slag gegaan met mezelf.

Lopen, Lopen en nog eens Lopen

Zoals jullie de laatste keer hebben kunnen lezen was ik op de sportschool al flink aan de slag gegaan op de loopband (klinkt dit raar? Nee toch?)
En had ik er 1x hardlopen op zitten met dochterlief er op zitten.

Voor ik verder ga…. Ja ik weet het, ik ging het zonder app doen omdat dat beter zou werken voor mij.
Hier ben ik inmiddels op terug gekomen. Ik heb kennisgemaakt met Evy en volg nu trouw 3x per week haar trainingen.
Evy-Gruyaert-Start-to-Run

Inmiddels zit ik in week 3 en kom ik nu op ong 3 km in 27 minuten. Ik ben zeker niet ontevreden wat dat aangaat. De sportschool zie ik niet meer (behalve als ik er toevallig langskom), maar dat maakt me niet echt uit. Ik merk dat dit mij veel beter bevalt dan het aapjes kijken op de sportschool.
Zo voelde het namelijk echt voor mij. Bij elke beweging die ik deed, voelde ik me bekeken. En geloof me, dat beweegt niet comfortabel. Zeker niet als je je al zo bewust van jezelf bent.

Fitbit doet bewegen

Zoals ik al zei, het lopen/bewegen dat gaat echt supergoed. Ik heb ook een fitbit gekocht, die elke stap en elke hartslag registreert. Alleen al door het dragen van mijn fitbit word ik meer en meer gemotiveerd om te bewegen. nu loop ik dus in elke pauze een blokje om. Ik ga met de trap naar boven in plaats van met de lift.

Ook voel ik me veel beter in mijn vel zitten, qua energie dan.. (er zit namelijk nog steeds te veel ‘veT’ in mijn vel)
2013-09-27-21-51-15.vetfit nieuw logo 1

Het afvallen gaat even wat minder, dat staat echt al een paar weken zo goed als stil. De ene keer is het 85,8 en de andere keer 86,2 en daar blijft het tussen hangen. Nu dus een maand verder en geen gram afgevallen.
Hier baal ik wel enorm van,
https---ssl-bin.snmmd.nl-m-bf7oogqj1epz.jpg-42-19435679
ondanks dat ik het aan mijn kleding merk en steeds meer mensen het zeggen. Toch baal ik dat de kilo’s er niet af lijken te willen gaan.

Verstand vs gevoel
l-347

Ho! Stop! Ik weet het! Echt! Het gaat niet om de kilo’s, het gaat om hoe je je voelt. Het gaat om de centimeters. I know! Mijn verstand weet dat, maar probeer het eens aan mijn gevoel uit te leggen. Die neemt dat dus of de een of andere manier niet van mijn verstand aan. Zo lastig als die 2 niet op 1 lijn liggen.

Ik blijf er voor gaan en heb nog steeds de goede hoop dat er een dag zal komen dat ik weer zo ben als een paar jaar geleden. Mijn hemel, ik kwam een foto tegen van een jaar of 6 geleden. Zo wil ik weer zijn. Daar ga ik voor. Ik kwam ook foto’s tegen van vorig jaar. Zo wil ik niet meer worden en daar ga ik ook voor.
Nu twijfel ik welke ik op de koelkast zal hangen. De “dit-moet-het-worden-foto” of de “zo-mag-het-nooit-meer-worden-foto”.

Een gedachte over “Voortgang deel 14”

 1. Dag Moniek,

  Leuke blogpost, en ik ben blij dat je de Hardlopen met Evy app ontdekte voor je hardlooptrainingen.

  Wat op de weegschaal staat, is inderdaad maar een getalletje. De combinatie van gezonde voeding en sporten zal ervoor zorgen dat je je steeds beter in je vel voelt. Je merkt het reeds aan je kledij dat je afvalt, dat zegt veel meer dan je gewicht.
  Wanneer je benieuwd bent naar je spiermassa en vetmassa kan ik je een analyse van de lichaamssamenstelling bij Energy Lab (www.energylab.nl) aanraden. Zo’n scan vertelt je hoeveel spiermassa en vetmassa je hebt in je lichaam en geeft een correcter beeld dan je BMI of gewicht.

  Nog veel succes met de trainingen!

  Liefs,
  Hardlopen met Evy

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s