Persoonlijk

Keukenhof

Keukenhof

Het bloemenpark van Nederland.
Gevestigd op het landgoed van Kasteel Keukenhof sinds 1950.
Meer dan 7 miljoen bolgewassen (tulpen, narcissen, hyacinten enz enz) zijn er te zien. Je kan zelfs een tocht maken met een fluisterboot.
De Keukenhof, 1 van de grootste publiekstrekkers van Nederland. En slechts een paar maanden per jaar geopend.
De Keukenhof, wie kent het niet?

Wie kent het niet?

Ik denk dat iedereen het kent. Maar ben je er al eens geweest? Ik niet! Ik ben 40 jaar (de Keukenhof al  jaar) en ik ben er nog nooit geweest.
Wel was ik er altijd nieuwsgierig naar . Elk jaar wordt weer zo groot uitgemeten dat hij binnenkort weer open gaat. Al die toeristen die er met busladingen tegelijk heen gaan. Elke dag weer.
Jarenlang roep ik al: “Dit jaar ga ik er heen!” Om er dan weer achter te komen dat ie inmiddels weer dicht is.

Op naar de keukenhof

Dit jaar was anders.
De voorspelling voor het weer van vandaag was heel mooi. De kinders wellicht naar hun vader. Dan kon ik samen met vriendlief een dagje naar de Keukenhof.
Ik had het helemaal bedacht. Alleen gingen de kinders woensdag niet naar hun vader. En zoonlief liet snel weten dat hij de Keukenhof niet zag zitten. Ik zag hem ook dit jaar weer aan mijn neus voorbij gaan.

Tot dochterlief met het idee kwam dat we samen zouden gaan. Vriend- en zoonlief konden dan samen stoere mannendingen gaan doen.

En zo geschiedde.
Dochterlief en ik togen vanmorgen al vroeg richting Lisse. En met vroeg, bedoel ik…..vroeg. 7:40 vertrokken we. En na een kleine omweg (ik was weer eens verkeerd gereden) kwamen we om 8:40 aan in Lisse.

Druk

Het was al lekker druk aan het worden. En ja..het is waar. Busladingen met mensen worden er afgezet. Wat een gekkenhuis. Gelukkig waren we lekker vroeg en konden we bij een ‘extra ingang’ parkeren, waardoor we de wachtrij bij de hoofdingang konden vermijden.

Geen idee of er echt rijen stonden, maar toen wij tijdens ons rondje bij de hoofingang aankwamen konden we over de hoofden lopen.
IMG_3808

Verwachtingen

Ondanks dat mijn verwachtingen hoog waren ben ik niet teleurgesteld. Al die bloemen, die kleuren en vooral die geur. Die kleuren kan je vastleggen,

die geur niet. Toch hoopte ik bij elke foto, dat de geur vastgelegd kon worden. Het rook er zo ongelooflijk lekker.

Meer dan bloemen alleen

Waar ik ook verbijsterd over was, was het feit dat het veel meer is dan alleen bloemen. Er is een kinderboerderij, met uiteenlopende dieren. Van kippen tot lama’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er zijn speeltuinen….. Best grappig, aangezien de Keukenhof een beetje grijsIMG_3819 imago heeft in mijn idee en dan die speeltuinen. In gedachten zie ik dan alle opa’s en oma’s al op die schommels zitten en van de glijbaan gaan.

Wat wel jammer was dat de friet die we gehaald hebben bij 1 van de foodtrucks IMG_3889(het lijkt wel of die foodtrucks een echte opmars aan het maken zijn.) niet echt goedkoop en zeker niet lekker was. En met het geld wat je ervoor betaald zou het wel fijn zijn als het te eten is.
Tijdens het eten hebben we zitten genieten van een orkest. Ook in dit orkest voornamelijk jongeren. Heel fijn om naar te luisteren.

Na het eten (wat we dus niet op hebben) hebben we lekker een beker aardbeien met slagroom gehaald. Superlekker.. Alleen.. De slagroom boven op de aardbeien zorgde wel voor een uitdaging. Te weten: De aardbeien uit de beker halen zonder de slagroom te morsen.
Het mag een wonder heten, maar het is me gelukt zonder te knoeien. (de mensen die mij kennen weten dat dit inderdaad een wonder mag heten)

Foto’s

IMG_3816.JPG
Mocht je graag foto’s maken en willen spelen met kleur en licht,


dan is de Keukenhof echt “The place to be”. Overal zie je mensen met hun camera. De een nog professioneler dan de ander. Ik loop daar dan tussen met mijn iPhone, waar ik al mijn foto’s mee maak. Vergeleken bij al die mooie camera’s valt het een beetje in het niets, maar ik ben zeker niet ontevreden met het resultaat.

Een abonnement zal ik er niet op nemen, maar ik sluit niet uit dat ik er volgend jaar weer zal lopen op een mooie zonnige dag.

Dat elke dag zo kleurrijk mag zijn als de bloemen in de Keukenhof

 

Knuff m0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s