Gezond worden

Voortgang deel 12

Balen
gezakt-dat-is-balen

Wat heb ik er de balen in. ZO! Om maar even met de, spreekwoordelijke, deur in huis te vallen.
Ik val geen gram meer af. Nou ja, niet helemaal waar. Ik val wel af, maar een dag later zit het er weer aan.
Mijn vechtlust verlies ik momenteel sneller dan de kilo’s.

Stilstaan

Het erge is, dat ik, doordat het toch niet lukt, maar weer extra lekker ga eten. En ach. Die 7-up kan dan ook wel. Ik val toch niet af. Dan kan ik dat zakje chips net zo goed leeg eten. En die snicker… ja hoor prima.. Nee niet schrikken, zit het niet in een dag naar binnen te douwen allemaal. Maar wel te veel en te vaak. Eigenlijk mag ik nog blij zijn dat ik geen kilo’s ben aangekomen. Vandaag hoorde ik dat het niet gek is als je een tijdje ‘stilstaat’ Dan gaat je lichaam zich vormen. Of iets dergelijks. Dat geeft de mens weer een beetje moed. En het verklaart ook dat mensen toch bleven zeggen dat je het echt wel ziet, terwijl er voor mijn gevoel niks verbeterde.

Ook het feit dat mijn broeken niet “kleiner” werden vond ik bijzonder. Ondanks het feit dat ik al weken stil sta, heb ik vorige week maar wel weer een broek in een maatje kleiner gekocht. Best lekker. Maar ook wel vreemd dat dat zo werkt.

Niet klagen

But you know me.. (of niet..) ik klaag niet (althans niet hardop). Af en toe jank ik echt wel ff de ogen uit mijn kop als de weegschaal weer meedogenloos de harde realiteit laat zien.
te zwaar
Zie ik het echt even niet meer zitten en weet ik zeker dat ik nooit meer onder die 86 kilo ga komen. Word ik langzaam steeds een beetje somberder.

Positief

Wel een heel groot pluspunt…… Ik ben weer bij de sportschool geweest (ALLEEN!), bijna van de loopband gevallen. Maar wel geweest. Ruim een half uur zo’n 6km p/u op de loopband gelopen en daarna nog een kleine 2000 meter wezen roeien.

Loopbandblunder

Over die loopband… Ik dacht even mijn hartslag te laten meten. (moet natuurlijk wel even zeker weten dat ik geen flatline had, want na een kleine 20 minuten flink doorstappen had ik echt het gevoel meer dood dan levend te zijn.) Geen flatline (gelukkig) Maar bij het loslaten trok ik mijn telefoon van zijn veilige plekje. Dat plekje bleek dus niet zo heel veilig te zijn. Telefoon op de band. Ik stop van schrik met lopen en kom er net op tijd achter dat de loopband nog door bleef gaan en daardoor kon ik er met een elegant hupje (oke.. heel elegant was het niet) vanaf springen.
De dames naast mij schrokken behoorlijk. Ik ook… maar gelukkig was er met mijn telefoon niks aan de hand. (met mij ook niet trouwens) Heel koelbloedig heb ik mijn oordopjes weer in gedaan en ben weer verder gaan lopen. Heb niet meer om me heen gekeken. Net gedaan of ik er helemaal alleen was en er verder niks was gebeurd.

Trainen met dochterlief

Ook heb ik net samen met dochterlief een deal gesloten.
Zij wil al heel lang hardlopen, maar dat komt er steeds niet van,
lopen
omdat ze alleen moet. En ik wil wel, maar…….. tsja, ik wil niet elke week lopen om het lopen en nergens komen, zeg maar.
We hebben dus net afgesproken dat we in ieder geval een jaar lang gaan “trainen” om volgend jaar april een leuke prestatie neer te zetten bij bv een mooie wedstrijd in onze mooie thuishaven Rotterdam.
marathon
Of ik geïnspireerd ben door de beelden op televisie? Ja, misschien wel. Die vrouw die als laatste loper binnen kwam. Omringd door zoveel enthousiasme.laatste deelnemer Geweldig. Al zeg ik direct even dat ik niet voor de 42.195 meter ga! Dat dat wel even duidelijk is.
We zullen zien waar we gaan komen. We hebben in ieder geval een doel.

En, niet geheel onbelangrijk, ik denk dat ik mijn motivatie weer aan het terugvinden ben.

Knuff m0n13k

93,5 06-01-2016
89,9 15-01-2016
89,6 25-01-2016
88,7 29-01-2016
87,9 04-02-2016
87,6 12-02-2016
87.4 20-02-2016
87,0 26-02-2016
86,7 04-03-2016
??,?? 11-03-2016
85,9 18-03-2016
86,5 25-03-2016
86.4 15-04-2016

Een gedachte over “Voortgang deel 12”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s