Actualiteit

To be who you are or not?

Scheldwoorden

Homo, flikker, jood, neger, pot, poot, nicht, zomaar een greep uit een berg racistische scheldwoorden.
Als er iets is waar ik niet tegen kan is het discriminatie.

445798e005ea9e4671f7db2e20bbbfba

In welke vorm dan ook.
Wat maakt het uit welk geloof je hebt? Wat maakt het uit voor welk geslacht je valt? Wat maakt het uit in welk land je geboren bent? Wat maakt het uit….? JA? Wat maakt het uit?

Zinloos geweld

Vanmiddag las ik op Hart van Nederland een stukje over 2 vrouwen. Ja inderdaad een stelletje. Dus ja inderdaad, 2 vrouwen die op elkaar vallen en niet op mannen. Die vrouwen lopen ’s avonds na een feestje op straat. Moet kunnen toch? Doe ik ook wel eens. En ik ben ook een vrouw.
Echter worden deze vrouwen  uitgescholden. ‘Plat op plat vult geen gat?’ Sorry??? Om daarna nog te horen dat het net kerels zijn.

Als 1 van de vrouwen dan even duidelijk laat weten dat ze hier niet van gediend is en de bewuste mannen vraagt hiermee te stoppen, begint deze man op haar in te slaan. Tot verwurging aan toe. De vrouw kan voorlopig niet eten en praten gaat moeizaam.

Stoer hoor. Een vrouw slaan. Was er niet een soort van mannen-code: Je slaat geen vrouwen!?
Je moet sowieso nooit iemand in elkaar slaan.

Dit gaat om 2 vrouwen die in elkaar worden geslagen omdat ze toevallig homoseksueel zijn. Maar vergeet niet alle mannen die dit ooit is overkomen. Het zgn. potenrammen behoort nog steeds niet tot het verleden. Hoe stoer ben je dan?

Mensen

rainbowreliogion

Wat mij nog meer opviel in het artikel wat ik las, was dat mensen gelijk vroegen wat de huidskleur van de daders hebben? Zelfs het slachtoffer was daar ronduit verbaasd over. Mensen spreken schande van deze uiting van racisme om vervolgens zelf direct te gaan discrimineren met deze vraag. (Even van het positieve van de mens uitgaande. Die personen zullen het niet eens door hebben dat een dergelijke vraag discriminerend is) Maakt dat enig verschil? Is het minder erg als een ‘blanke’ dit doet?

Wat voor huidskleur, haarstijl of geloof deze dader ook heeft, het blijft een grove misdaad. Natuurlijk, als het om een getinte dader gaat, kunnen we weer losgaan over het vluchtelingen’probleem’ e.d. (Jammer voor diegene die nu niet kunnen spuien.) Het ging om een blanke dader in dit geval. Wat is de oplossing? Geen reden tot het plaatsen van boze reacties over vluchtelingen blablabla en altijd dezelfde jabajabajaba.

Liefde kent geen labels

idahonlsticky-465x216

Wanneer mag iedereen weer zichzelf zijn en uitkomen voor wie hij is. Als een man en een vrouw elkaar op straat een zoen geven is er niemand die raar opkijkt. Maar als het 2 vrouwen of 2 mannen zijn, dan is het ineens vies. Waarom? Het blijft LIEFDE!

Wat vooral jammer is, is dat als een man en een vrouw elkaar in het openbaar een zoen willen geven, zij zich niet even bedenken. En als 2 mannen (of vrouwen) dit willen doen, kijken ze eerst even om even het wel veilig is! Niet omdat het kan, maar omdat het moet.

Hoe zou je het zelf vinden als er op de liefde die jij hebt voor je partner een label geplakt wordt?

Liefde kent geen labels. Laat liefde Liefde zijn.

Stel dat

Stel, een collega van je is een hele leuke man met wie je het heel gezellig hebt, je kan er mee lachen, je kan er mee huilen. Echt een prima kerel.
En dan hoor je dat die ‘prima kerel’ homoseksueel is, is het dan ineens geen prima kerel meer? Kan je er dan niet meer mee lachen?

Van de hak op de tak

Ik snap dat dit blog weer een blog is wat van de ene tak naar de andere gaat. Maar zo gaat dat met kronkels. Die gaan van hot naar her.
Waar het uiteindelijk om gaat is dat we elkaar weer met respect gaan behandelen. Iemand nemen zoals deze is en niet, zoals jij wilt dat deze persoon is.

quote-it-is-not-our-differences-that-divide-us-it-is-our-inability-to-recognize-accept-and-audre-lorde-17-89-21

Mooie quote om mee af te sluiten

Knuff m0n13k 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s