Persoonlijk

Tea Topic

Thee vs 7-up

De laatste tijd drink ik meer thee dan voorheen.
Logisch ook. Ik moet ergens mijn vochtgehalte mee opkrikken.
Aangezien ik dit niet meer doe met 7-up en , sorry waterliefhebbers, alleen maar water kwam me al heel snel de neus uit.

Echt hoor. 2 liter 7-up met een paar glazen water is echt veel beter te doen dan geen 7-up en 2,5 liter water.

Omdat het water me de neus uitkwam ben ik op zoek gegaan naar alternatief. Dit heb ik gevonden in thee. Oké oké, eerlijk is eerlijk. Ik gooi er wel een klontje suiker in. Geen grote hoor. Kleine klontjes. Maar dat terzijde.

Theeleut
pw3

Ik ben/was geen echte theedrinker. Alleen als ik ziek was, lekker slappe thee met een beschuitje (of een mariabiscuitje) erbij.

Maar ik dwaal af. Het ging er helemaal niet om of ik al dan niet een theedrinker ben.

Hoe was je dag?
pw1

Het gaat mij om de vragen die er bij Pickwick aan het zakje zitten.

In eerste instantie vond ik het wat vreemd dat er op elk labeltje de vraag: “Hoe was jouw dag?”. Natuurlijk duurde het een seconde of 2 te lang voor ik doorhad dat ik het labeltje even moest omdraaien.

Mandela en de Paus

De eerste vraag was: “Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten?”

Hier heb ik wel even over moeten nadenken. Waar moet ik het zoeken? In mijn eigen verleden of in de wereldgeschiedenis?
Er zijn er best veel die ik zou willen ontmoeten.

Aangezien de vraag is: “Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten?” ga ik er vanuit dat het iemand moet zijn die ik nog nooit ontmoet heb.

In dat geval zou ik kiezen voor…..tsja, dat kunnen er een aantal zijn.
Stom hè, dat je dat dan echt daarover na moet denken. Terwijl ik op elk ander moment zo op zou kunnen noemen wie ik wil ontmoeten.

Een daarvan is: De Paus.
pw5
En als het dan echt iemand uit het verleden moet zijn, dan dus zonder twijfel: Paus Johannes Paulus de 2de.
Met hem zou ik wel eens een gesprek willen aangaan over de bijbel en over zijn visie op het geloof.

Een ander persoon uit het verleden is Nelson Madela.pw4

Ik kan echter geen duidelijke waarom hiervoor geven. Maar ik weet wel dat ik hem altijd een bijzonder persoon heb gevonden. Hij heeft me altijd geïntrigeerd. Wat hij heeft gedaan voor zijn land. Hoe dat allemaal gebeurde. Nog steeds kijk ik documentaires over hem. “In gesprek met mijzelf.” staat in de boekenkast om gelezen te worden. Ben er al diverse malen in begonnen, maar de Afrikaanse namen die er in staan maken het wat moeilijk leesbaar. Maar elke keer dat ik het oppak kom ik weer een stukje verder en leer ik weer wat meer over Madiba.

Denken vs spontaan

Grappig om te merken hoe zo’n vraag je aan het denken zet.

Althans mij zette het aan het denken.
Net in de auto vroeg ik aan dochterlief wie zij zou willen ontmoeten uit het verleden, zei ze zonder enig nadenken: “Hitler. Nee mam, niet omdat ik hem goed vind, maar omdat ik wel zou willen weten wat er in vredesnaam door zijn hoofd ging. Wat zijn gedachtegang zou zijn.”

Meer vragen?

Deze vraag heb ik een week of 2 geleden al van een theezakje afgeplukt. Inmiddels heb ik er veel meer verzameld.

Wellicht dat ik volgende keer nog wel een blog schrijf over de vraag: “Wat is je favoriete gerecht?” Of: “Wat doe je op een regenachtige dag?” Maar misschien wordt het wel een heel andere vraag.

Of (oh help!, waar begin ik aan?) hebben jullie misschien een leuke vraag voor mij?
Zet deze dan in een reactie hieronder.
Dan geef ik daar in minimaal 250 woorden antwoord op  😉

Knuff m0n13k

Een gedachte over “Tea Topic”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s