Actualiteit

Huishoudbeurs 2016   

Traditie?

Wanneer noem je iets en traditie? Wanneer is een traditie geboren?
Vorig jaar met dochterlief voor het eerst naar de huishoudbeurs geweest.
Nou ja, zij voor het eerst. En ik niet.
Aan het einde van de dag, met pijn in haar voeten, rug en handen van alle tasjes vroeg ze of we volgend jaar weer konden gaan.

2016

Zo gezegd, zo gedaan.

Een jaar lang heeft ze er op moeten wachten, maar gisteren was het dan eindelijk zover. We gingen naar de huishoudbeurs.
De dagen er voor al flink voorpret en was ze al bezig met welke bedrijven er zouden staan en wat ze wel en absoluut niet zou kopen.

Op weg naar….

’s ochtends vroeg (op een zaterdag is alles voor 9 uur vroeg) zijn we opgestaan. Vriend- en zoonlief brengen ons weg, dus echt haasten hoeft niet. Maar ik wil wel perse om 9:30 uiterlijk weg. Dat lukt uiteindelijk…..absoluut niet! Om kwart voor tien rijden we dan eindelijk weg. We komen, volgens de navigatie, om 11 uur precies aan. Dan gaat ie ook open, dus al met al mooi uitgekiend.

Helaas te vroeg gejuicht. Vlak voor Amsterdam komen we in een flinke file te staan. Stil! 0 beweging. Af en toe kunnen we een klein stukje vooruit, maar dan zien we dat het komt doordat er auto’s tussenuit gaan. Verderop staat het nog steeds helemaal stil. Langzaam maar zeker zien we de aankomsttijd verschuiven op de navigatie.
De dames (dochterlief en ik) balen hier behoorlijk van. Uiteindelijk besluiten we dan maar een D-tour te gaan nemen. Dit blijkt een goeie keus. We komen precies om 11 uur aan bij de RAI.
Druk

En zoals verwacht, we zijn niet de enige. Mijn hemel, is heel Nederland vandaag gegaan ofzo? Gelukkig zijn we (ondanks de mensenmassa voor de ingang) nog vrij snel binnen.

En daar gaan we.. op koopjesjacht. Als volleerde huishoudbeursgangers slepen we onze boodschappentrolley achter ons aan door de menigte.

Trolley

trolleys470_dijkstrabv

Oei ja je leest het goed, een boodschappentrolley! Ik heb ooit gezworen om NOOIT, echt NOOIT, met zo’n ding daar te gaan lopen. Ik vervloekte de mensen die ze wel bij zich hadden en bij elke stap mijn enkels kapot reden. Maar na vorig jaar ben ik overstag gegaan. Ik heb toen 3 weken niet rechtop kunnen lopen door het sjouwen. Dat wilden we dit jaar kosten wat kost voorkomen.
Dus wat doe je dan? Juist je neemt een boodschappentrolley mee.

Wat te doen

Als eerste naar de food-hallen. Kijken wat voor lekkers er allemaal te halen valt.
Uhm.. Genoeg aan de mensen te zien.

2011-huishoudbeurs-big-053
Dat klopt inderdaad.
Er was genoeg te halen, maar we hebben ons ingehouden. Pas na een uur zat de trolley vol. (En toen moesten we nog de hele dag)

We hebben de hele dag rondgelopen op de huishoudbeurs, lekker gegeten, wat gedronken, optredens bekeken. (van een zanger waar we geen van beide ooit van hadden gehoord, maar hij zette een kneiter van een René Froger medley neer.) Uiteraard mocht ik ook dit jaar weer niet meezingen van dochterlief. (stiekem toch gedaan)

’s Middags werden er nog wat mannen weggegeven. Daar mocht je dan een uur lang mee doen wat je wou!?!?!
Dochterlief wist het wel. Die zou al die leuke dingen kopen en hem laten betalen. Helaas wonnen wij niet. Hoewel, misschien maar beter ook, waar hadden we al die zooi moeten laten dan?

Huishoudbeurs 2017

Tegen het einde van de beurs werden we toch wel wat moe en werd het uiteindelijk slenteren van stoel naar stoel.

Rond een uur of vijf zitten we helemaal verrot te zijn op een paar stoeltjes, kijkt dochterlief me aan en zegt: “Mam?, zullen we volgend jaar weer gaan?”
“Zeker weten lieverd, volgend jaar weer!”

Naar huis

Vlak voor de deuren echt dicht gingen hielden wij het voor gezien en zijn we (met al onze aanwinsten) naar buiten gegaan. Daar was het nog 10 minuutjes wachten voor vriend- en zoonlief er waren om ons op te halen.

Thuis gekomen, alle aanwinsten uitgebreid geshowd aan de mannen. En daarna met zijn 4-tjes ons lekker op de bank genesteld voor een goed uur “Wie is de Mol?” (TIM!!)

finalebeeld-2048x1116
Terwijl zoonlief lekker tegen mij aanhing, merkte ik dat hij wel erg warm was. Na even de temperatuur te hebben gemeten (39,5) maar direct besloten dat hij de volgende dag niet zou gaan trainen. Net ziek geweest en nu weer zo beroerd.

Beetje sneu einde van zo’n leuke dag.

Nog 365 nachtjes slapen en dan gaan we weer.
Knuff m0n13k

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s