Gezond worden

(kleine) Voortgang deel 5

Griep

11376105-Sick-kid-lying-in-bed-Stock-Photo

Wat een week.
De griep waart hier rond in huis. De een na de ander voelt zich niet zo heel geweldig.
Zondagavond begon het bij mij. Maandag nog flink rot gevoeld, daarna ging het gelukkig een stuk beter. Dat is maar goed ook, want vanaf maandagochtend ligt zoonlief al ziek op bed/de bank. Geen games, en zelfs de tv gaat met grote regelmaat uit.

Hierdoor is ook deze week enigszins de slob er in geraakt en ben ik dus niet bij de sportschool in de buurt geweest.

Gedachten met een eigen leven

En dan begint het in mijn hoofd.
“Als ik dan toch niet naar de sportschool ga, dan kan ik best een chipje nemen en ach een glas 7-up kan dan ook wel, vorige week ben ik er toch ook gewoon nog mee afgevallen.” “Gepaneerd vlees, gebakken aardappeltjes. Ach wat kan het voor kwaad?” “Sushi op vrijdagavond moet natuurlijk ook gewoon kunnen.” Dat ben je een dag of 2 later toch weer kwijt.

Nog eentje dan

En dan wordt er op het werk getrakteerd, nou dan neem je toch zo’n uitdeelzakje chips. Dat kan geen kwaad en omdat je er dan toch al 1 op heb, kan je er later nog wel 1 nemen. Daarnaast heb ik de afgelopen week een enorme drang om te eten.

Waar ik de week ervoor in ieder geval nog enigszins afwoog wat ik at, heb ik dat deze week niet gedaan.
Ontbijten was ook bar slecht. Ik at wel, maar dan wel van die overheerlijke suikerrijke chocopops.
choco
Waardoor de rest van de dag de hunkering naar suiker blijft natuurlijk.

Gelukkig zijn deze duiveltjes in een chocoladejasje nu op en kan ik weer gewoon normaal ontbijten zonder al die suiker. Ik ga ze dan ook voorlopig niet in huis halen.

Zodra ik mijn bed uit kwam hoorde ik ze al roepen: “Eat me! Eat me!”

Trots

Waar ik wel heel trots op ben is dat ik zonder problemen en zonder omkijken zomaar voorbij de Bram Ladage liep. (dat ze nog gesloten waren hielp wel mee, eerlijk is eerlijk) Maar toch. Ik was helemaal niet in de verleiding om iets slechts te eten, ondanks dat ik er voorbij liep. (We vergeten nu, voor het gemak, even dat schaaltje duiveltjes wat ik al naar binnen gewerkt had natuurlijk.)

Gelukkig ben ik uiteindelijk toch nog wel wat afgevallen. (heel minimaal, maar toch)

En weer gaat er die belofte naar mezelf.
Volgende week ga ik het beter doen.

Maar zaterdag eerst Sushi
sushi

 

Knuff m0n13k

 

93,5 06-01-2016
89,9 15-01-2016
89,6 25-01-2016
88,7 29-01-2016
87,9 04-02-2016
87,6 12-02-2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s