Persoonlijk

Droom-weekend

Afgelopen weekend gingen zoonlief en vriendlief met een bootje vissen in een rustig watertje.


Het rustige water begin al snel een wilde zee te worden. Ik liep mee, langs het water, op een pad met aan beide kanten bomen en kon dus niet goed zien wat er gebeurde. Maar ineens zie ik ze omslaan. En weg zijn ze.

Ik kan niks doen. Overal zijn bomen.

Als ik dan eindelijk bij de kant aankom, is het strandje weg en is er alleen een hele steile oever.

’s Avonds ben ik in een grote hal, met een aantal andere mensen en ga ik met zoonlief een stukje lopen. Hij gaat me wat laten zien. Oja, zoonlief is weer tevoorschijn gekomen. Ook vriendlief trouwens. Die zit in de hal gezellig met wat mensen (ik ken ze niet) te borrelen. Dochterlief is met wat vriendinnen aan het filmen voor de film die ze aan het schieten is.

Oké, ik ga dus met zoonlief een stukje lopen. We komen bij een rotspartij (heel hoog, en ik heb hoogtevrees, zweten dus). Ik laat me niet kennen en klim, achter zoonlief aan, langs het touw omhoog. Eenmaal boven zie ik dat we daar weer naar beneden moeten. Het is maar een heel smalle richel.
Zoals ik al zei, heb ik een behoorlijk last van hoogtevrees. (Echt!!! Als ik op een stoel sta, word ik al misselijk.) Moet je eens nagaan hoe ik me voelde.
De enige weg was langs dat touw naar beneden, aan welke kant dan ook.
Dat durfde ik absoluut niet en heb zoonlief er op uit gestuurd om vriendlief te laten komen, zodat hij me er af kon helpen.

Op dat moment liep de wekker af.

Er zijn van die dromen die je, pak ‘m beet, ongeveer binnen 5 minuten na het ontwaken weer vergeten bent.
Er zijn ook dromen, die je dagen lang (soms nog veel langer) bij blijven.
Dromen die je stemming voor de hele dag bepalen, of zelfs voor de komende dagen.
Zulke dromen heb ik regelmatig. De één ingrijpender dan de ander. Vaak geen touw aan vast te knopen. Ik blijf dan echt zoeken naar de samenhang in de droom.

Zoals je begrijpt houdt deze droom me al dagen in de ban. Gaat hij, zo af en toe (lees: vrij vaak), door mijn hoofd en vraag ik me af of er een betekenis aan zit.

Mocht jij weten wat deze droom zou kunnen betekenen (als hij überhaupt iets betekend)? Dan zou ik het heel fijn vinden als je dat in een reactie wil vertellen, zodat ik hem naast me neer kan leggen.
En weer rustig kan gaan slapen.

Vanuit dromenland,
Knuff m0n13k

 

2 gedachten over “Droom-weekend”

 1. Dromen dat je hoogtevrees hebt, duiden op een gebrek aan vertrouwen in een bepaalde situatie. Je zou angstgevoelens kunnen hebben of ongemak kunnen ervaren.

  Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakend bestaan. Onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging en vijandigheid kunnen een angstdroom opwekken. Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je werk en thuis niet goed kunt uit elkaar kunt houden.

  Dit staat op droominfo … misschien heb je er iets aan 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Moet dit geloof ik even op me in laten werken. Walging? Vijandigheid? Best pittig.

   In ieder geval, superbedankt dat je even de moeite hebt genomen het voor me uit te zoeken. 😉

   Knuff m0n13k

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s