Gezond worden

Hij past / voortgang deel 3

2de Kerstdag een broek gekocht. Ik had al eerder zo’n broek gekocht. En die zat zo lekker, dat ik er nog 1 gehaald had. Zelfde model, zelfde maat. Dat moet goedkomen! Zou je denken, toch?

Niet dus. Ik trek die broek aan en merk dat hij bij mijn bovenbenen al weinig ruimte over hield. De knoop bij het knoopsgat krijgen, toen ik hem eenmaal aan had, was al helemaal onmogelijk. Daar bleef een goede (of slechte, het is maar hoe je het bekijkt) 10cm ruimte tussen zitten.

Wat ik ook probeerde… Ik kreeg hem niet dicht.

Nog maar eens goed naar de maat kijken. Ja, het is toch echt de juiste maat. Andere broek erbij gepakt en er opgelegd.  Ongelooflijk. Dezelfde maat en toch is deze minimaal 1 maat kleiner.

Balen zeg. Ik had natuurlijk in mijn enthousiasme de kaartjes er al afgehaald en weggegooid. Terugbrengen was dus geen optie. Gelukkig was hij niet al te duur (lang leve de sale).

Heel eigenwijs (en met een beetje hoop dat ik hem ooit aan zou kunnen) de broek toch in mijn kast gelegd. (ergens achterin en onderop).

Vandaag voelde ik me heel stoer. Ik had namelijk op de weegschaal gestaan, en ondanks dat we gisteren een verjaardag hebben gevierd, was ik toch weer afgevallen. Het komende weekend staat trouwens bol van de verjaardagen. Benieuwd hoe ik me daar doorheen ga slaan. Plus dat ik in de ene week zit, die week waarin elk stukje voedsel je lijkt te roepen. Je lijkt aan te kijken en lijkt te smeken om het op te eten.

Eerlijk is eerlijk. Eten is mijn valkuil. Ik ben dol op eten. En zeker nu, met die feestvierende hormonen in mijn lijf, is het moeilijk om dat te weerstaan.
Eetbare dingen zijn op dit moment niet veilig in mijn omgeving. Het liefste zou ik even flink gaat vreten. (Zoals ik vaker doe, tijdens dit soort weken.) Gelukkig weet ik, dat als ik me hier aan overgeef, mijn ‘werk’ van de afgelopen weken teniet gedaan wordt. Dus ik zet dapper door en laat alles staan. Hoe verleidelijk het ook kijkt en ruikt en er uit ziet… oooooooh chocola…….. *zucht*

Maar het gaat me lukken.

Zoals ik al zei. Ik voelde me vandaag heel stoer.

Ik heb die broek uit de kast gehaald. Ik keek er naar en dacht: “Dit gaat hem echt niet worden. Mijn buik is opgeblazen en ik ben nog niet genoeg afgevallen.”
Toch…. Toch heb ik de gok gewaagd. Als hij niet past, kan ik natuurlijk altijd die stomme maandelijkse periode de schuld geven.

Met dat laatste in gedachte, begon ik aan het ‘broek-aantrekken-proces’. Mijn ongeloof werd groot, toen ik merkte dat hij met aanzienlijk meer gemak over mijn bovenbenen ging dan een maand geleden. Nog groter werd mijn ongeloof, toen bleek dat ik hem dicht kon doen.
Hij zit nog wel wat strak, maar dat komt doordat mijn buik iets is opgeblazen.
Volgende week, als dat opgeblazen over is, dan zit deze broek als gegoten, dat weet ik zeker.

Zo blij! Ik ben zo blij! Echt onwijs. Hij past gewoon!

Deze momenten maken dat ik het vol kan blijven houden om niet alles maar naar binnen te werken. Natuurlijk blijven er momenten waarop het moeilijk zal blijven, en gooi ik de moeilijke momenten nu alleen op de maandelijkse periodes. Maar ik weet heus wel dat er flink wat momenten zijn waarop ik mijn emoties probeer weg te eten.

Ik weet dat je emoties niet weg kan eten. Nu moet ik het nog gaan voelen.
Knuff m0n13k

93,5 06-01-2016
89,9 15-01-2016
89,6 25-01-2016
88,7 29-01-2016

3 gedachten over “Hij past / voortgang deel 3”

  1. Ik weeg me heel regelmatig. (Lees: Elke dag) De bedoeling is elke vrijdag een blog er over te schrijven, maar dat moet nog even wennen geloof ik. 😉

   Dit is al de 2de keer dat het op vrijdag lukt, dus gaat de goede kant op.

   Like

 1. Wat ontzettend super zeg!
  Helaas is dat wel vaker met broeken. Dat je dezelfde broek, in dezelfde winkel en dezelfde maat koopt, en er een mega verschil in zit!
  Maar wat ontzettend knap, dat hij na een maand alweer past!
  Succes aankomende week 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s