Gezond worden

Voortgang deel 2

Dat je ergens loopt, rondkijkt, en denkt: “Ja hier kan ik over schrijven.”
Dat je in de auto zit en ineens weet wat je wilt schrijven.
Dat je uit eten bent en de precieze woorden voor je volgende blog weet.

Dat je dan thuis komt, achter de laptop zit en volledig blanco bent.

Dat is waarom het nu iets langer geduurd heeft voor er een nieuw blog kwam.

Elke keer als ik precies weet hoe of wat, ben ik op een plek waar ik het niet kan noteren.
Hierdoor raakt het wat naar de achtergrond en krijg ik het niet meer op het digitale papier.
Voortaan maar zorgen dat ik overal een pen en papier bij me heb.

Of mijn telefoon als notitieblok gebruiken. En nee, dan bedoel ik niet dat ik met een pen op mijn telefoon aantekeningen ga maken. (klinkt als: ”Ga met uw muis naar de rechterbovenhoek van het scherm.”)

Het is knap frustrerend, dit soort dingen, maar ook wel weer “the story of my life”.

Nu even de update wat betreft het gevecht tegen de overtollige kilootjes.
Het koolhydraatarme dieet, wat voor veel mensen heel goed werkt. Dat wordt het voor mij niet, ben ik bang.
De eerste week ging het als een trein, daarna zakte het snel in.
Inmiddels weet ik wel hoe dat kan. Er ging genoeg in, maar er kwam niks uit. Mijn darmen vinden het geen prettige manier van eten kennelijk.
Hierdoor ikzelf ook niet bepaald.
Mijn buik werd met de dag harder en ik kon steeds minder eten. Je zou zeggen dat dat gunstig is, maar helaas. Ondanks dat ik me netjes aan het maximum aantal koolhydraten hield de afgelopen week. (bijna 2) viel ik niet meer af. Sterker nog. Ik kwam langzaam weer een beetje aan. *snif*

We gooien het dus even om en gaan weer ouderwets calorieën tellen. Dat heeft al eens eerder gewerkt. En je weet wat ze zeggen: ”Never change a winning team.” Wellicht geldt dat dan ook voor een dieet.

Sinds 2 dagen eet ik weer brood en ik voel dat mijn hele lijf dit erg fijn vindt.

Vorige week ben ik overigens ook nog eens 2x naar de sportschool geweest. En ook deze week staat dat weer op de planning. Voor deze week staat de sportschool zelfs 3x in de agenda.
De eerste keer kan ik alweer afvinken. Vanmorgen heerlijk half uurtje op de crosstrainer gestaan.

Ja stil maar, ik weet dat het niet veel en niet lang is. Het is een begin.

Terwijl ik dit schrijf zit ik op youtube de bevalling van een neushoorn te kijken.
En nu zijn ze de pasgeboren neushoorn aan het reanimeren. Wat vreselijk. Zit nu naar een leeg kraamverblijf te kijken. Zo sneu. Uiteindelijk wordt het aan zijn pootjes het hok uitgetrokken. Ik denk niet dat het beestje het gaat redden, maar vooralsnog blijf ik hopen.

*En dan loop ik me druk te maken om het feit dat ik niet (snel genoeg) afval.*

Gelukkig is overigens de hoofdpijn (veroorzaakt door het afkicken van de 7-Up) wel helemaal verdwenen. (Toch nog een positief puntje in het gevecht tegen de kilootjes)

Knuff m0n13k

93,5 (06-01-2016)
89,9 (15-01-2016)
89,6 (25-01-2016)

2 gedachten over “Voortgang deel 2”

 1. Ik ken dat, dat je een heel verhaal hebt bedacht, en wanneer je dan wil typen, komt er niks. Heel frustrerend!
  En dat koolhydraatarme werkt voor mij ook niet. Maar als je weet dat calorieën tellen helpt, ga je daar toch mee verder 🙂
  Heel veel succes deze week, ook met het sporten!
  Liefs Kimberly

  Like

  1. Ik ga inderdaad gewoon lekker ouderwets calorieën tellen.
   Succes met/bij het sporten zal ik nodig hebben. Las dat jij daar ook wel wat aanmoediging bij kan gebruiken. Knap hoor. Al 4 weken achter elkaar 3x per week. (ik moet het nog maar redden. Ga nu de 2de week in 🙂 )Dus bij deze..Jij ook heel veel succes!

   Knuff m0n13k

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s