Persoonlijk

Zo’n dag!

Wat een dag. Je kent het vast wel. Zo’n dag waarop alles tegenzit.

Het begint al bij het opstaan. Nou ja, als je wekker afloopt. Nog helemaal in weekend-modus, dus verdwaasd zet je je wekker uit en slaapt weer verder.

Waardoor je dus veel te laat wakker wordt. Snel even onder de douche door voor je naar het werk gaat. ARGH! Water is ijskoud. Even op je kiezen bijten en toch snel douchen, ben je gelijk goed wakker ook.

Eenmaal aangekleed (waarbij je natuurlijk 3x bent omgevallen terwijl je je broek tegelijkertijd met je trui probeerde aan te trekken) snel een ontbijtje voor onderweg en je lunch klaarmaken.
En ja hoor. Een klodder pindakaas op je witte truitje. Terug naar boven om iets schoons aan te doen.
Je beseft maar al te goed dat als je hier met een doekje gaat klooien het, op zo’n dag als vandaag, alleen maar erger wordt.

Gelukkig woon ik in een kindrijke buurt en is het precies de tijd waarop alle ouders hun kroost naar school brengen. Je raadt het al. File, echt. Ik ben de straat nog niet uit, of ik sta al muurvast.

Ruim een uur te laat kom ik aan op mijn werk. Gelukkig loopt het daar redelijk soepel. Een paar heel fijne gesprekken. Een mevrouw, redelijk in paniek, kunnen helpen zodat ze in alle rust weer verder ging met haar dag.

Einde werkdag en op naar de auto om snel naar huis te gaan.
Nou ja……..snel? Niet echt. Het is op de N-weg naar huis namelijk altijd carnaval en ook vandaag mag ik weer achter aansluiten in de polonaise. Word ik hier chagrijnig van? JA! Ik hou helemaal niet van polonaises. Ook niet met de auto.

Tussenstop bij de supermarkt. Boodschappen voor vanavond in het mandje gedaan.
Halverwege de winkel zie je ineens die kennis lopen, je tikt haar aan om vriendelijk gedag te zeggen, blijkt het heel iemand anders te zijn.
Met een hoofd als een biet op naar de kassa’s. Is iedereen op dit moment boodschappen aan het doen? Ook hier weer een file, dus netjes en zeer (on)geduldig sluit ik wéér achter aan.
Eenmaal aan de beurt bij de kassa…pak ik mijn portemonnee uit mijn tas. Nou ja, als die er in zou zitten dan… *Diepe zucht*

Ik bel naar huis en vraag dochterlief mijn portemonnee klaar te leggen, zodat ik direct weer weg kan.
Zo gezegd, zo gedaan. Boodschappen gehaald en nu eten maken.
Terwijl het eten opstaat, snel even een was er in, en 1 ophangen. Nee nee nee. Niet slim. Niet doen. Te laat. Aardappels drooggekookt. *nog diepere zucht*

Alles aan de kant gegooid en naar de snackbar geweest.
Nu onderuit op de bank.
Ik denk dat het veiliger is als ik vandaag niet meer opsta.

Zo’n dag……………….heb ik gelukkig niet gehad vandaag.

Maar ja, vertellen dat ik braaf op tijd op mijn werk was. Lekker vroeg weer thuis was, waardoor ik fijn een logo in elkaar heb kunnen zetten voor mijn gedachtekronkelsblog.
Boodschappen heb gedaan in een vrij rustige winkel en heerlijk rustig heb gekookt en gegeten is ook zo saai.

Knuff m0n13k

3 gedachten over “Zo’n dag!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s