Gezond worden

Poging 1897

Wat is dat toch met Januari?

Op  een of andere manier hou je in die maand alles onder de loep.
Je eetpatroon, je uitgaves, je gewicht. Ja eigenlijk alles. Alles wordt vergroot.

Dat begint in december eigenlijk al, als je je gaat bedenken wat je goede voornemens gaan worden.
Als je je dan bedenkt dat je eigenlijk wil gaan afvallen (en ja, wie wil dat nou niet?), dan (is mijn ervaring) ga je met de kerst en oud en nieuw eigenlijk alleen maar meer eten.

Nu heb ik het ‘geluk’ dat ik een tarwe-allergie heb, waardoor ik heel veel lekkernijen niet mag.
Oliebollen, appelbeignets, allerlei soorten gebakjes zijn uit den boze voor mij. Tenminste als ik niet ziek wil worden. Ik denk dat dat zo’n 10 kilo scheelt rond de feestdagen.

Oké! Dat is misschien wat overdreven, maar elke keer in de maand december, als die oliebollenkramen er weer staan en ik dan die geur ruik elke keer als ik boodschappen ga halen, dan zou ik wel een moord willen begaan voor het straffeloos eten van zo’n heerlijke oliebol. Aangezien dat niet gaat, geniet ik van de lucht en elke kilo die er niet aan komt doordat ik de oliebol niet eet.

Helaas ben ik wel een lekkere eter en maak ik veel dingen zelf. Waardoor de kilo’s er toch aankomen. Misschien niet zo snel als met oliebollen, maar rond de feestdagen komen er standaard een aantal kilo’s aan. Waar ik dan vervolgens weer een jaar voor aan het ploeteren ben om ze er af te krijgen.
Hmmm ploeteren?  Nee toch niet. Maar probeer wel extra op te letten wat ik eet.

Vandaag kreeg ik echter de kolder in mijn kop. Sinds vorige week eet ik al (vrijwel) geen aardappels meer. Vanmiddag heb ik zitten opzoeken wat ik zou kunnen gebruiken als broodvervanger, om op die manier nog wat koolhydraten te gaan vermijden.
Het leuke is dat op het moment dat ik dat besluit, mijn lieve vriendje bedenkt een heerlijke roti koekoes te gaan maken.

IMG_2870

Ik wil niet en specifiek dieet gaan volgen. Ik wil namelijk kunnen blijven eten wat ik lekker vind. (Lees:Sushi)
Maar ik wil wel wat overtollige kilo’s kwijt. En dan het liefst kwijt om nooit meer terug te vinden. Mijn ervaring met diëten is, dat ze na het dieet altijd de weg terug weten te vinden.
Dus, deze echte brood- en aardappeleter, gaat minder brood en geen aardappelen en pasta meer eten.
Dat moet zeker gaan lukken.
En ik denk, dat als ik dan ook nog de frisdrank ga vervangen door water, dat ik dan best een eind kan komen.

Vooralsnog heb ik geen streefdatum, laat ik eerst maar eens gaan kijken hoe ver ik ga komen.

Voordat iemand het gaat zeggen. Ik weet dat alleen het veranderen van je voeding niet genoeg is. Ook de beweging hoort erbij. Dat ga ik dan ook zeker doen (nee ik noem nog even geen datum, maar de bedoeling is dat ik daar begin 2016 mee ga beginnen/ ga herkansen.

Zou het er dan toch echt van gaan komen. Dat het me gaat lukken om eindelijk die paar overtollige kilootjes kwijt te gaan raken?

Poging 1897, maar ga er toch weer voor!

Knuff M0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s