Persoonlijk

Belachelijk of niet?

Een tijdje geleden heb ik met een loterij een eci-bon gewonnen.
Ik kan je vertellen, dat is een bon die niet lang blijft liggen. Boeken kopen is nu eenmaal een ‘verslaving’. Het geluk was: Ik kon er 2 boeken van kopen.

Een aantal jaren geleden heb ik van mijn kinderen en mijn vriend de collectie van ‘Shopaholic’ gekregen. Nu van die bon het nieuwste deel (wat er nog ontbrak, omdat het later uitgegeven is.) er van kunnen kopen. Daarnaast nog een boekje ‘Elke dag een vraag – Een dagboek voor 5 jaar erbij kunnen nemen.
En dat is leuk……… De vragen zijn enorm uiteenlopend. Variërend van de vraag: Wie is je liefste vriendin? (dat stond binnen een seconde op papier) tot de vraag: Wat zou je anders willen zien in de wereld?
En dan zijn we dus pas 5 dagen onderweg.

Vandaag is de vraag: Wat vind je echt belachelijk?
Daar moet ik echt wel even over nadenken.
Er zijn zoveel dingen die ik echt belachelijk vind.
-Vooroordelen vind ik belachelijk. (maar betrap mezelf er heel vaak op dat ook ik die heb)
-Racisme vind ik niet alleen belachelijk, maar ook echt verschrikkelijk.
-Mensen die een legging als broek dragen vind ik behalve erg lollig ook belachelijk. Maar aan de andere kant, moet je dat wel belachelijk vinden? Is dat niet meer een kwestie van het respecteren van zijn (of (hopelijk) haar) keus in kleding?
-Mensen die hoog van de toren blazen omdat ze heel wat zijn. Of in ieder geval zelf het idee hebben dat ze heel wat zijn.
-Soms vind ik mezelf belachelijk. Als ik me weer eens druk (lijk te maken) maak om niks. Als ik mezelf voor schut zet waar anderen bij zijn (geloof me, ik ben daar echt heel goed in)

Gisteren nog. Oh, dat was echt belachelijk stupide. Zo erg, dat ik het eigenlijk niet eens op wil schrijven.
Ik wilde boodschappen gaan doen. (een mens moet eten, niet dan?) Maar de auto besloot om niet te starten. Vriendlief zei direct dat er niet genoeg benzine in zou zitten. Dus op naar het benzinestation (nee! Niet met mijn autootje natuurlijk!) en daar een jerrycan met benzine gehaald.
Terug naar huis. Autootje de fles gegeven. Wat denk je? Hij start nog niet. Stiekem best een beetje blij. Ligt het in ieder geval niet aan mij.
Helaas nadat alle lucht uit de leidingen was ‘gepompt’ startte hij wel.
Enig idee wat dat betekende? Juist! Dat het aan mij lag en niet aan de auto.
Gelukkig kan ik er nu weer vrolijk in rondrijden.  Maar dat was wel even een belachelijk lullige situatie.

Maar is dat wel belachelijk?

Wat betekent het woord belachelijk eigenlijk?

Definitie van belachelijk: lachwekkend, ridicuul, bespottelijk, idioot, koddig, mesjogge, ongerijmd, onzinnig, potsierlijk.

Uhm, tsja, als ik de definitie zo lees dan was ik gisteren behoorlijk belachelijk.

Als ik zo kijk zijn er behoorlijk wat dingen die ik belachelijk vind. En dat past niet allemaal op dat kleine stukje. Ik ga er dus even de tijd voor nemen om er 1 uit te kiezen.

Vandaag stel ik dezelfde vraag aan jullie.
Wat vinden jullie echt belachelijk?

Knuff M0n13k

Een gedachte over “Belachelijk of niet?”

 1. Denk dat je de meeste dingen al heb gezegd idd ….. vooroordelen, racisme

  Ik heb geen rijbewijs en ook geen auto dus ik kan makkelijk zeggen dat ik het “belachelijk” vind dat mensen vergeten te tanken hahaha maar heb zomaar het vermoeden dat het mij ( in die situatie ) ook best wel eens zou gebeuren :-p

  Ik denk dat er juist situaties zijn die belachelijk zijn en niet zo zeer de mensen… of
  De meeste mensen maken een situatie juist belachelijk ..
  Het is maar hoe je het bekijkt

  Maar bij mij staat op nummer 1 met stip …….. Het ( ontbreken van ) reisschema van het openbaar vervoer hahahaha

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s