Actualiteit

Eramusbrug

Jeetje het is alweer 2 januari. Nog maar 364 dagen en we gaan alweer 2017 in.
Oké. Ik loop misschien een beetje hard van stapel.
Althans dat is ook wat men roept als ik op maandagochtend aangeef dat het bijna weekend is.

Maar wees eens eerlijk. Als je naar het afgelopen jaar kijkt… Ik ben toch niet de enige die vind dat het veel te snel is gegaan.
In mijn ogen in ieder geval wel. Maar goed, dat roep ik echt ieder jaar.

Oudejaarsavond was eigenlijk de bedoeling om naar de Erasmusbrug te gaan voor de vuurwerkshow. Ik had er alleen niet een heel goed gevoel bij. Dit kan goed te maken hebben gehad met alle nieuwsberichten over het afgelasten van de oud en nieuw evenementen in Brussel.
Ik ga er van uit dat het daar van kwam, misschien in combinatie met de drukte die werd verwacht.

Vanmorgen hoorde ik echter op de radio dat er in Limburg 2 mensen waren opgepakt, die er van werden verdacht een aanslag te willen plegen in Rotterdam bij de Erasmusbrug. Daar schrok ik toch wel even van. Een eng idee.

Gelukkig las ik net dat de verdachten vandaag zijn vrijgelaten omdat er geen enkel bewijs was dat ze die aanslag zouden gaan plegen.
Sterker nog, 1 van de verdachten is opgepakt terwijl ze thuis (in Limburg) was in haar pyjama op punt om naar bed te gaan. Lijkt mij sowieso een sterke aanwijzing dat ze geen aanslag wou gaan plegen.
Ik bedoel de arrestatie was om 23:45 en in 15 minuten van Limburg naar Rotterdam is bijna niet te doen.
Misschien als je de geluidsbarrière doorbreekt, maar normaal gesproken, de regels in acht nemend, lukt het gewoon niet.
Tsja, misschien toch een aanwijzing dat ze geen aanslag ging plegen.
Hou me te goede. Het is fantastisch dat er zo ad rem wordt gereageerd op een dreiging. Gelukkig lijkt het nu loos alarm te zijn. Maar voor mij al genoeg redenen om nu al te zeggen dat ik het volgend jaar gewoon lekker thuis vier.

Just to be safe.

Knuff M0n13k

Een gedachte over “Eramusbrug”

  1. Enge gedachte dat je daar dan heel vrolijk Oud&Nieuw aan het vieren bent en dat dan… Niet aan denken, niet aan denken.
    En toch doe je dat, oudejaarsavond werd het station Múnchen Hauptbahnhof volledig ontruimd vanwege een terreurdreiging. En gisteravond zat ik daar aan de koffie te wachten op de slaap trein naar Utrecht. En ondanks dat je je niet wil laten leiden door die angst, voelde ik mijzelf er beslist niet prettig.
    Nu gelukkig weer veilig thuis…Wat is veilig?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s