Actualiteit

Better safe then Sorry.. of toch niet?

Het is alweer even geleden dat jullie wat hebben kunnen lezen van me.

En dan te bedenken dat ik bijna dagelijks wel iets heb waarover ik even wil schrijven.

Het kwam er alleen niet van.
Voor mij is het ook kerst geweest.
Ben weliswaar 2 weken vrij, maar het zijn toch drukke tijden.
Cadeautjes kopen, training, ziekenhuis bezoek voor zoonlief, cadeautjes kopen, boodschappen doen. En dan tussendoor ook nog proberen te ontspannen.
Gelukkig waren de kerstdagen wel lekker ontspannend.

Tussen kerst en oud en nieuw gaat het allemaal wat rustiger aan.

Een poging gedaan om naar Blijdorp te gaan.
P1 VOL! P2 VOL! P3-> Geen idee waar die is. Dus maar naar huis gegaan. En vervolgens in pyama op de bank hangen en eindelijk op mijn gemak me kunnen verdiepen in mijn boek.

Door de top2000 staat de radio heel veel aan in plaats van de televisie. Een trip down Memory Lane. Elk nummer staat wel ergens voor. Elk nummer triggert een bepaalde herinnering om naar boven te komen.
Leuke, maar ook minder leuke.

Bij “The Final Countdown” was ik ineens weer op de afscheidsavond van groep 8 (voor ingewijden: Of was het de afschijtsavond ;-))

En zo kan ik wel een tijdje doorgaan.

Maar eigenlijk worden mijn gedachtes op dit moment vooral geleid door het nieuws dat Brussel alle evenementen rondom oud en nieuw vieringen heeft afgeblazen. TERECHT! Laat ik dat even voorop stellen. Net nu ik had besloten eindelijk eens naar de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug te gaan kijken. Oke, dit is niet in Brussel en ik weet dat we de angst niet moeten laten regeren. Maar een beetje voorzichtigheid is nooit slecht toch? Er is toch een stemmetje in mijn hoofd wat zegt: “Better safe then sorry!”

Terwijl ik vorige week nog verbaasd was over hoe sommige mensen zich menen te moeten verdedigen in verband met het terrorisme.

Ik stond op tweede kerstdag (geheel tegen mijn principes, maar als Primark met kortingen gaat lopen strooien moet je er direct bij zijn) een dik kwartier te vroeg voor de deuren van de Primark. Niet als enige overigens. Jeetje wat was het druk.

Er stonden 2 dames naast me met elkaar te praten in het Marokkaans, waar het precies over ging wist ik niet, maar ving genoeg op om me even in het gesprek te bemoeien en te vragen hoe wat en wanneer die mega-primark dan wel niet komt in Rotterdam.  De reactie van de dames was overigens wel grappig. Volledig verbouwereerd dat ik hun gesprek kon volgen. (Wat overigens niet zo was, maar Primark en Bijenkorf versta ik wel 🙂 )

Met 1 van de dames raakte ik verder in gesprek. Zei vertelde me dat ze vanuit België naar de Primark komt in Rotterdam, omdat die er zijn in België te druk zijn. (en dan komt ze met de uitverkoop…oeps…)
Brutaal als ik ben (of noem het nieuwsgierig) vroeg ik haar van waar uit België zij komt. Haar antwoord was: “Antwerpen, maar niet uit Molenbeek hoor.” Dit antwoord shockeerde mij. Deze vrouw heeft al zo vaak de vraag gehad of ze dan niet uit Molenbeek komt, dat ze zich genoodzaakt voelt om er direct bij te vermelden dat dit niet het geval is.
Ik heb haar gezegd dat het voor mij niet uitmaakt waar ze vandaan komt, niet iedereen in Molenbeek is een per definitie terrorist.
De glimlach en de dankbare blik die ik daarop kreeg… Die zal ik nooit vergeten.

Daarna gingen de deuren open en gingen we ieder ons eigen weg in de winkel.
Het was een amusant gesprek en een mooi begin van mijn tweede kerstdag. Bijna ongelooflijk dat je met een volslagen vreemde voor de deuren van de Primark zo’n intens gesprek kan hebben.

Er is ooit iemand die tegen me heeft gezegd: “Maar ja, jij hebt dat nu eenmaal. Jij trekt mensen aan. Jij bent de spontane .” Toentertijd vond ik dat niet echt een compliment.
Inmiddels weet ik beter.

Geen idee of je het leest en of je weet dat jij degene bent wie ik bedoel, maar BEDANKT!
En voor een ieder die dit leest.
Een fantastische jaarwisseling gewenst!

 

Knuff M0n13k

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s