Actualiteit

Breaking News

Alweer bijna een week geleden dat ik wat geschreven heb.

Echter in die dagen dat ik niks geschreven heb, ging de wereld gewoon door met leven.

Als ik dan kijk wat er allemaal gebeurd is de afgelopen tijd (en dan bedoel ik niet alleen de afgelopen dagen).

Beiroet, Parijs, Irak, Nigeria (2x), San Bernardino, London…… Ben bang dat dit rijtje nog wel eens langer zou kunnen gaan worden de komende tijd.

De Nederlandse regering moet gaan besluiten of wij Amerika gaan helpen bij de luchtaanvallen in Syrië. De beslissing zal niet voor de kerst genomen worden.
Ik zeg… Neem de tijd. Geen haast.
De aanslagen geclaimd door de IS zijn allemaal gepleegd in landen die meewerken aan de luchtaanvallen in Syrië. Is het dan vreemd dat ik niet zit te springen dat Nederland mee doet aan de aanvallen in Syrië?

Afgelopen zondag in het nieuws in Rotterdam. Een auto aangetroffen met een explosief erin. EOD erbij. Het had te maken met een ruzie tussen huurder en verhuurder. Maar het zet je wel aan het denken.

Het moment dat ik las dat er een auto onderzocht werd omdat er explosieven in lagen sloeg de schrik om mijn hart. Zo dichtbij.

Soms vraag ik me wel eens af hoe het was toen er nog geen radio en tv was. Toen je nog niet wist dat er aan de andere kant van de wereld vreselijke dingen gebeurden.

Dat het enige wat je wist, hetgeen was wat er in je directe omgeving gebeurde.

Niet zodra je opstond het ochtend nieuws waarin je weer vreselijke dingen hoorde. Die toch de stemming van de dag enigszins bepalen.
Niet de angst dat het ook jouw kant op zal komen, je weet immers niet dat het er is.

Aan de andere kant, zou er ook zoveel zijn wat je mist. Hoewel je het niet kan missen als je niet weet van het bestaan natuurlijk.

Maar die tijden zijn vervlogen. We hebben nu eenmaal wel die kennis van alles wat er op de wereld gebeurd.
We kunnen er niet omheen. En soms is dat misschien wel goed. Het laat je ook zien hoe goed je het hier eigenlijk hebt. Een dak boven je hoofd, elke dag te eten hebben, vrijheid van meningsuiting.

Met al het vreselijke nieuws waar we mee om de oren worden geslagen de laatste tijd, was het “breaking news”, wat net op mijn telefoon binnenkwam, bijna een verademing.

Op het moment dat er zoiets binnen komt is de eerste gedachte meestal: ”Wat nu weer?”
Vanmorgen was dat ook het geval. Bleek te gaan om een grote metrostoring in Rotterdam door een brandalarm in de controlekamer.
Gelukkig was het geen echte brand, maar een vals alarm. En zijn er dus geen gewonden. Hooguit een heleboel boze reizigers die er geen begrip voor hebben.

En dan breekt er voorzichtig een glimlach door op mijn gezicht. Als we in Nederland een metrostoring nog als “breaking news” zien, is het kennelijk zo erg nog niet hier.

Knuff M0n13k

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s