Persoonlijk

Ken je dat?

Die statussen op Facebook, waarin mensen vertellen dat ze als een wortel in de aarde liggen te woelen. En als je daar dan op reageert krijg je een bericht waaruit blijkt dat het i.v.m. de strijd tegen kanker is. Met de vraag of jij op je tijdlijn wil zetten dat je als een appeltje aan een boomtak hangt.

Die statussen op Facebook waarin staat dat je dit MOET delen, als je dat niet doet wordt er automatisch van uit gegaan dat het je óf niks kan schelen, óf dat je niemand kent die ooit kanker heeft gehad.

Die statussen op Facebook, dat mensen zeggen dat ze een of ander tropisch drankje drinken op een onbewoond eiland in China. Ook hierbij blijkt het te gaan om de strijd tegen kanker en als je reageert wordt er van je verwacht dat jij ook zoiets plaatst.

Net als een tijd geleden op Hyves (jeetje zolang geleden alweer?)

Dat de dames de kleur van hun BH op Hyves gooiden.

Ik vraag me af wat het bijdraagt in de strijd tegen kanker? Wat schiet een ziek persoon er mee op, als jij als een worteltje door de aarde ligt te woelen.

Wat schiet men er überhaupt mee op als niemand verder weet dat dit te maken heeft met de strijd tegen kanker.

Alleen als je reageert op zo’n status kom je er achter.

Reageer je er niet op, zal je daar ook niet zo snel achter komen en alleen maar denken: “Hmmmm tsja.!”

Ieder voor zich uiteraard. Als het jou een goed gevoel geeft om dit te plaatsen, moet je het zeker doen.

Echter laat ook de mensen in hun waarde die besluiten dit niet te doen.

Standaard staat er in die statussen dat er vanuit gegaan wordt dat er niet veel vrienden zullen zijn die dit doen. Ga je er dan vanuit dat het de meeste van je FB-vrienden niks kan schelen? Of zie ik het echt zo verkeerd.

Beweren dat iemand onverschillig is, of er vanuit gaan dat iemand die het niet post het geluk heeft nog nooit iemand gekend te hebben die kanker had, dat gaat in mijn ogen erg ver.

Ik ben iemand die dit soort dingen (vrijwel)nooit plaatst, maar zeker niet omdat ik onverschillig ben of niemand ken die tegen deze ziekte heeft moeten vechten. Want helaas daar ken ik er genoeg van. Sommige hebben de strijd gewonnen, maar vele die de strijd hebben verloren.

Ik strijd mijn strijd tegen kanker op andere manieren. Zo neem ik plaats in het belpanel als er een actie is voor het KWF of KiKa. Ik zal een collectant van deze fondsen nooit de deur wijzen.

Als jij de strijd tegen kanker mag vechten op jouw manier, laat anderen het op hun manier doen.

Wil je zo’n status plaatsen? Be my guest, maar ‘eis’ niet van anderen dit ook te doen.

 Het lijkt nu of dit iets is waar ik me heel druk om maak. Misschien lijkt het nu zelfs wel alsof ik de mensen die dit plaatsen aanval.
Dat is absoluut niet het geval!!!
Zoals ik al eerder zei. Ik laat iedereen in zijn waarde en als dit de manier is om er mee om te gaan, zag ik:”DOEN!”
Wat ik wel af en toe heb, bij het lezen van zo’n status, is een onbehaaglijk gevoel. Een gevoel alsof ik iets verkeerd doe door het niet te delen. Gelukkig blijft dat gevoel niet heel lang hangen. Dat is altijd snel weer weg. Maar toch, die ene seconde……

Het gaat hierbij niet alleen om de statussen waarbij het gaat om kanker. Je hebt er ook waarbij het de bedoeling is om aandacht te brengen aan huishoudelijk geweld. Of vrede voor iedereen.

Ik wil niks liever dan een eind brengen aan alle ongeneeslijke (en andere) ziektes. Ik wil niks liever dan dat er nergens meer honger zal zijn, dat men overal in vrede met elkaar kan leven.
Helaas kan ik dat niet alleen en zullen we dat met zijn allen moeten doen.

Als we hand in hand door het leven gaan, hand in hand over de hele wereld. Wie weet ik dat een eerste stap.

Ik steek mijn hand uit… Wie pakt hem vast?

Knuff m0n13k

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s