Actualiteit

Grouphug

Wat gebeurd er toch allemaal? The world has gone mad!

Parijs (Charlie Hebdo), Egypte, Syrië, Beiroet, Parijs, Hannover,………… 16 jarige jongen die zich voordoet als ………… Vliegtuig neergestort in Egypte blijkt toch een aanslag geweest te zijn. Dus na Frankrijk die de volgende dag de IS ging bombarderen, gaat nu ook Rusland zijn gram halen. Gaat dat uiteindelijk vrede brengen?

Het liefst zou ik mijn ogen sluiten voor het nieuws. Maar overal wordt je er mee geconfronteerd. Zet de radio maar aan. De TV en ja ook de social media staat er vol mee. Ho! Stop! Voor je ook maar iets begint te roepen. Ik snap het! Het is logisch. Ik vind het zelf ook echt vreselijk wat er gebeurd. Net bij het nieuws over Hannover zit ik ook stijf van angst. Het zal toch niet gebeuren? Dit mag gewoon niet. Tot nu toe lijkt het allemaal ‘vals’ alarm. Hoe vals? De mensen zijn wel in paniek. De onrust neemt daar toe. De angst slaat om zich heen. En dat is toch hetgeen wat ‘ze’ lijken te willen. Gelukkig is er ook goed nieuws. Gisteren in Rotterdam 600 mensen bijeen van verschillende geloven en afkomsten, die bloemen naar elkaar gooien, geen bommen! Heel fijn om te zien dat het ook zo kan. Jammer alleen dat één van de eerste filmpjes die ik daarna zie van een IS-strijder is, die verkondigt dat het allemaal slechts het begin is. Stiekem boezemt dat soort dingen mij wel angst in. Ik probeer het alleen niet te laten merken aan…. Tsja, vooral aan mezelf.

Mijn dochter zou met schoolreis gaan naar EuroDisney. Oef! Dat was even slikken. Zij zou er heel graag heen willen met haar vriendinnen en schoolgenootjes, maar vind ik dat nu nog wel zo’n fijn plan? Afgewacht wat school zou doen, en die hebben het voorlopig uitgesteld. Daar was ik behoorlijk opgelucht over. Uitgesteld, niet afgesteld. Gelukkig is dochterlief heel verstandig en snapt zij de beslissing van school.

Het liefst zou ik mijn ogen sluiten voor al het slechte nieuws. Het lukt me niet. Het is overal. En terecht! Dit soort dingen mogen niet verzwegen worden. Ook al zegt men dat de beste manier op de angst te beperken zou zijn om het nieuws niet meer te brengen.

Snappen jullie me nog? Volg je me nog?

Kort gezegd, ben ik het helemaal eens met de stelling die gisteren in Rotterdam werd genomen.

GOOI BLOEMEN! GEEN BOMMEN!
grouphug

3 gedachten over “Grouphug”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s